Cimri Toyota'ya yatırım çağrısı

Cimri Toyota'ya yatırım çağrısı

access_time02 Temmuz 2013 08:21
Yeni Corolla ile Türkiye’de tekrar üretime başlayan Toyota’ya yatırım çağrısı yapıldı
Ekonomi Bakanı Çağlayan, ‘Türkiye’de yatırımda cimriler’ dediği Toyota’ya ‘cömert olun’ çağrısı yaptı. Toyota’ya Polonya örneğini anımsatan Çağlayan, “Eğer o yatırımda Türkiye'yi tercih etseydiniz bugün çok karlı çıkardınız” dedi.
Yeni Corolla ile Türkiye’de tekrar üretime başlayan Toyota’ya ‘yatırımda cömert olun’ çağrısı geldi. Sakarya’daki fabrikada dün törenle banttan inen yeni Corolla, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’la Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ü de "uzun bir aradan sonra ilk kez bir araya getirdi. Bakanlar Toyota’dan Türkiye’de yatırım konusunda daha cömert olmasını istedi.
‘POLONYA YERİNE BİZE GELSEYDİNİZ!’
Toyota Corolla’nın 11. neslinin yeniden Türkiye’de üretilmesi nedeniyle düzenlenen törende Çağlayan ve Ergün'ün yanı sıra Toyota Motor Corporation (TMC) Yönetim Kurulu Başkanı Takeshi Uchiyamada, TME Başkan Yardımcısı Takeshi Numa ve diğer Toyota üst yöneticileri yer aldı. Törende konuşan Ekonomi Bakanı Çağlayan Toyota’nın 1990 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığı 1.4 milyar Euro’luk yatırımın çok önemli olduğunu belirtti. Bakan Çağlayan “Toyota’nın yatırımları açısından Türkiye’yi yeterince tanımadığını, hatta ‘cimrilik’ içinde olduğunu ifade etmek isterim” dedi. Toyota’nın Türkiye’de yatırım yapmasının küresel rekabette geri kalmaması için elzem olduğunu ifade eden Çağlayan, “Eğer Toyota son olarak Polonya yerine Türkiye’yi tercih etmiş olsaydı, çok daha kârlı bir operasyona imza atmış olurdu” ifadesini kullandı. Çağlayan konuşmasını “İddia ediyorum dünyanın pek çok firması üretim üslerini kısa bir süre içinde Türkiye’ye taşıyacaklar” diye bitirdi.
YENİ BİR MODEL ÜRETİN ADI SAKARYA OLSUN’
Sanayi Bakanı Nihat Ergün ise geçen yıl Japonya’da dile getirdiği, “Bir modeli Türkiye’de üretin ve adını da Sakarya koyun” teklifini yineledi. Ergün, Toyota’nın sadece üretim değil, Ar-Ge konusunda da işbirliği yapmasını istedi.
‘BU YATIRIM BİR BAŞLANGIÇ’
Toyota Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer, Corolla’yı yeniden üretmeye başladıkları için memnun olduklarını, ancak ‘bunun henüz başlangıç’ olduğunu söyledi. 2013’te Toyota Türkiye’nin toplam üretiminin yüzde 85’i Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya’daki toplam 52 ülkeye ihraç edilecek. Corolla için yapılan 150 milyon Euro’luk yatırım ile birlikte, Toyota Türkiye’nin toplam yatırımı 1.4 milyar Ero’ya ulaştı. Corolla projesi için 900 yeni eleman işe alındı. 2014’te, Toyota Türkiye’nin toplam üretim adeti 150 bin adete ulaşacak.
‘COROLLA MEMLEKETİNE DÖNDÜ’
Törende konuşan TMC Yönetim Kurulu Başkanı Takeshi Uchiyamada, “Daha zarif ve lüks bir tasarımla yeniden doğan Corolla, ‘hep daha iyisini üretme’ amacımızın küresel bir sembolüdür. Ben, yeni Corolla’nın Avrupa versiyonunun, memleketi Sakarya’ya dönüşünden dolayı, çok gururluyum. Corolla’nın tarihini burada beraberce yazmaya devam edelim” diye konuştu.
‘COROLLA'YI DENEYECEĞİM’
Bakan Ergün , törende yaptığı konuşmada 1996‘da Corolla marka otomobil aldığını anlatarak,“ 6 yıl sorunsuz kullandım. Bu yeni modeli de deneyeceğim” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)