Çin otomobil markalarından Rusya çıkarması

Çin otomobil markalarından Rusya çıkarması

access_time15 Ocak 2024 15:17
Geçtiğimiz yıl Rusya’da 19 yeni Çin otomobil markası piyasaya sürüldü. İşte o markalar...

Rusya ve Çin arasındaki ikili ilişkilerin iyi olması otomotiv sektörüne pozitif yansıyor. Rus Otomobil Satıcıları Birliği’nin Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’ye verdiği bilgilere göre, 2023 yılında resmi olarak 19 yeni Çin otomobil markası Rus otomobil pazarına giriş yaptı ve Çin markalarının Rusya’daki toplamda sayıları 29’a çıktı.

Birlik, geçtiğimiz yıl resmi olarak Rusya’da piyasaya sürülen Çin otomobil markalarını şöyle sıraladı:

“Jaecoo, Jetour, Baic, Kaiyi, Voyah, Livan, Ora, Forthing, Skywell, SWM, Honqgi, Dongfeng, Li Xiang, Haima, Jetta, Wey, Aito, Rising, Venucia”.

Gazetemru'da yer alana habere göre, ülkede ayrıca Chery, Geely, Omoda, FAW, Changan, Haval, JAC, Exeed, Tank ve GAC gibi Çin otomobil markaları da resmi olarak satışa sunuluyor. Bu nedenle, Rusya’da toplamda 29 Çin otomobil markası bulunuyor.

Rus Otomobil Satıcıları Birliği tarafından belirtilene göre, gayri resmi olarak tedarik edilen (Rusya’da temsilcilikleri bulunmayan) markaların araçlarını da hesaba katarsak, Çin markalarının sayısı Rusya’da resmi olarak satılanlardan en az iki kat daha fazla.

“Avtostat” verilerine göre, geçtiğimiz yıl otomobil pazarında liderlik, geleneksel olarak “AvtoVAZ” tarafından elde edilirken, onu takip eden ilk beş sırayı “Chery, Haval, Geely ve Changan” şeklinde yalnızca Çin markaları aldı.

Rusya'da otomobil satışlarında keskin artış

 

Rusya'da otomobil satışları Çin sayesinde toparlandı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)