Citroen C4 yenilendi

Citroen C4 yenilendi

access_time04 Nisan 2013 18:50
C4 Picasso’nun detayları ortaya çıktı
İlk olarak Xsara Picasso ismiyle üretildiği 1999 yılından bu yana MPV formunu koruyan C4 Picasso son tasarımıyla birlikte adını da hakkını vermiş gibi görünüyor. Zaman'ın haberine göre, otomobil, üstte konumlandırılan ince ızgara üzerindeki LED farlar ve alt tarafında ayrı olarak bulunan ön aydınlatma grubunun ön plana çıktığı dikkat çekici bir tasarıma sahip.
 
Citroen C4 Picasso’da ilk olarak uygulanan en önemli yeniliklerden biri ise Frederic Soubirou tarafından tasarlanan EMP2 (Efficient Modulan Platform 2) isimli sistem. Bu sistem sayesinde yeni Picasso güncel kasaya oranla 140 kilograma kadar daha hafifleyerek iç mekan hacmi daha da büyümüş. Selefine göre 55 milimetre daha uzayan olan otomobil yolcularına daha fazla bir diz mesafesi sunuyor.
 
Yeni Picasso asıl sürprizi ise iç mekanda sunuyor. Ön panelin ortasında konumlu klima, navigasyon, ses ve sürüş yardımlarının kumanda edildiği 7 inçlik touchpad ile gösterge paneli yerinde bulunan 12 inçlik HD ekran bulunuyor. Bu göz kamaştırıcı ekranların görevleri ise sürücü tarafından tamamen özelleştirilebiliyor.
 
Otomobilde bir çok aktif ve pasif güvenlik teknolojileri de kullanılmış. Yeni Picasso’nun çevresinde 4 kamera ile uygulanan 360 Vision özelliği ile park esnasında sürücü, kuşbakışı veya panoramik görüntü seçeneklerini tercih edebiliyor.
 
Günümüzde bir çok otomobilde karşımıza çıkan radar sensörleri ile öndeki araçlarla mesafeyi korumasına ve ihtiyaç halinde fren yapmasını sağlayan aktif sürüş kontrol sistemi, şeritten çıkıldığında direksiyonu titreterek sürücüyü uyaran şerit asistanı, sollamalarda arkadan gelen taşıt olduğunda uyaran kör nokta izleme sistemi gibi teknoloji Citroen C4 Picasso’da da karşımıza çıkıyor.
 
Picasso’nun kaputunun altında biri 113 HP’lik dizel, diğerleri 120 HP’lik VTİ ve 154 HP’lik THP benzinli olmak üzere 3 farklı motor seçeneği bulunuyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

access_time25 Nisan 2024 15:02

EY ve Eurelectric'in işbirliği ile hazırlanan rapora göre, 2030 yılında Avrupa’da 75 milyondan fazla elektrikli araç olabilir. Avrupa'da satılan 5 otomobilden 1'i artık...

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)