Citroen C4'de salon ferahlığı

Citroen C4'de salon ferahlığı

access_time16 Mayıs 2014 11:01
Citroen C4 Picasso çocuklu ailelere bolca alan sunan, 1.6 lt dizel ünite ve otomatik şanzımana rağmen düşük tüketimiyle dikkat çekiyor
Kalabalık aileler için geliştirilen MPV sınıfı, değişken koltuk düzeni, geniş iç hacmi ve konfor özellikleriyle dikkat çekiyor.Artık otomobil konforu ve performans özellikleri de sunmaya başlayan bu tip araçların başarılı temsilcilerinden Citroen, yenilediği C4 Picasso ile pazardaki iddiasını artırdı. Yeni tasarımıyla başka hiçbir otomobile benzemeyen yeni C4 Picasso, sınıfının en rakidal üyelerinden biri haline geldi.
7 kişilik (Grand) versiyonu da bulunan araç, bize 5 kişilik modeliyle konuk oldu.  

DİREKSİYONUN ARKASINDA

İnce bir şerit şeklinde tasarlanan farları, geniş hava girişiyle dikkat çeken tamponu ve dev ön camıyla etkileyici bir model haline gelen araç, arka bölümde daha sade çizgilere sahip. Tamamen Aracın iç tasarımı da tıpkı dışında olduğu gibi oldukça farklı. Aracın şanzımanı, eski Amerikan otomobillerinde olduğu gibi direksiyon arkasındaki bir kol ile kumanda ediliyor. Bu sayede orta konsol geniş bir alan ortaya çıkmış. Buradaki kol dayamanın hacmi, şaşırtıcı derecede geniş.

MENZİL 1375 KİLOMETRE

Dizel motorun asıl hüneri tüketimde ortaya çıkıyor. Fabrika verilerine göre 4 litrelik ortalama tüketim, 1375 kilometrelik menzil anlamına geliyor.
Bu değer, bizim denemelerimizde yol bilgisayarına 4.9 litre olarak yansıdı.

Çok zengin bir donanım listesiyle satılan aracın baz fiyatı 80 bin 600 lira. Üst donanım içinse 85 bin 900 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. 7 kişilik versiyonsa, üst donanım ve 90 bin liralık etikete sahip.

12 İNÇLİK HD EKRAN

Marka, aracın iç mekanını tamamen teknolojik oyuncaklarla donatmış. Gösterge paneli, 12 inç büyüklüğünde HD bir ekrandan oluşuyor. Aracın ayarları, ses sistemi, klima kontrolleri gibi pek çok birim de, 7 inçlik dokunmatik bir ekrandan yapılıyor. Bu sayede orta konsoldaki tuş sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Ekranların çözünürlük ve hassasiyetlerinin başarılı olduğunu söylemeliyiz.

ARKA KOLTUKLAR KIZAKLI

Ara­cın ön­ce­ki nes­lin­de de su­nu­lan baş hi­za­sı­na ka­dar ge­len ön cam, fe­rah­lık his­si­ni ar­tı­rı­yor. Yük­sek otur­ma po­zis­yonu­na rağ­men iç me­kan­da hem diz hem baş me­sa­fe­sin­de fe­rah bir ha­cim su­nu­lu­yor. Üs­te­lik bu­nun için ba­gaj­dan da fe­ra­gat edil­me­miş. 537 lit­re­lik ba­gaj hac­mi, kı­zak­lı ar­ka kol­tuk­la­rı öne ala­rak 630 lit­re­ye ka­dar çı­kı­yor. Tat­lı sert ola­rak süs­pan­si­yon sis­te­mi, kon­fo­ru ar­tı­rır­ken, ara­cın yol tu­tuş ka­bi­li­ye­ti­ni de azalt­ma­mış. Yük­sek ya­pı­ya rağ­men ara­cın tu­tun­ma is­te­ği yük­sek.

YENİ ŞANZIMANLA KEYİFLİ

Araçta kullanılan 1.6 litrelik e-HDi ünite, 115 beygir güç ve 270 nm tork üretebiliyor. Dizel motorla birlikte sunulan ETG6 şanzıman, daha önceki yarı otomatik vitesin elden geçirilmiş hali. Vites oranları kısaltılan 6 ileri şanzıman, çok daha rahat geçişlere sahip.

Yine de ilk iki vites geçişlerinde hafif kasılmalar yaşanabiliyor. 1295 kilogramlık otomobil, bu kombinasyonla 0-100 km/s ivmelenmesini 12.3 saniyede gerçekleştiriyor. Saatte 189 kilometrelik son sürat de başarılı bir değer. Yüksek tork sayesinde ara hızlanmalar da yeterli çabuklukla gerçekleşiyor
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)