Çorlulu baba-oğul Alman otomobil devini çarptı!

Çorlulu baba-oğul Alman otomobil devini çarptı!

access_time13 Temmuz 2016 19:47
107 yıllık otomobil markasının ambleminin sahtesini üretip ihraç eden baba-oğul dünya devini 15 milyon dolar zarara uğrattı.
Piyasaya taklit ürün imal edip süren uyanıkların son adresi Alman otomobil devi oldu.  Akşam'dan Bülent Şanlıkan'ın haberine göre Çorlu’da üretilen sahte amblemlerin dünyaya ihraç edildiği ortaya çıktı. Sahte amblemlerin birçok ülkede dolandığını fark eden firma bu durumun araştırılması için Özel Dedektif Mehmet Uzuner’i görevlendirdi. Uzuner’in kıtalararası yürüttüğü araştırmalar sonucunda sahtekârların adresinin Çorlu’da olduğunu tespit edildi. Güvenlik güçleri ile bu bilgi paylaşıldı. Jandarma tarafından atölyeye düzenlenen baskında paketlenmiş halde ihraç edilmeye hazır sahte amblemler ele geçirildi. İmalathaneyi işleten baba oğul hakkında yasal işlem başlatıldı. Makinalara el konuldu. Firmanın Türkiye’ye yönlendirdiği avukatlarının atölyede çöplere bile detaylı bir araştırma yaptıkları öğrenildi.  

YEDEK PARÇA ADI ALTINDA 

Özel Dedektif Mehmet Uzuner, “Sonuçta bu ihraç ürünleri arasında yer alan bir ürün. Aynı zamanda markayı da korumuş olduk. Türk ekonomisine olan zararı önlemiş olduk. Sahte amblemler buradan gemilerle Ukrayna’ya otomobil yedek parçası adı altında gönderiliyor. Gümrüklü ve belgeleri bile var. Oradan da Rusya’ya ve dünyanın her yerine yayılıyor. Çorlu’da üretilen sahte amblemlerden Bratislava’da bile bulduk” dedi.

ZARAR 15 MİLYON DOLAR 

"Karada, suda, havada" evrenselliğini simgeleyen ve 1909'da tescil edilen amblemin orijinal üretimi Türkiye’de yaklaşık 9 yıldır özel bir firma tarafından lisanslı olarak yapılıyor. Ürünlerin Türkiye’ye yaklaşık 15 milyon dolarlık ihraç girdisi sağladığı öğrenildi.  
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)