Dayı sen rahat uyu!

Dayı sen rahat uyu!

access_time25 Ağustos 2014 09:52
Orhan Yüce’nin vefatından sonra Yüce Auto'nun başına geçen yeğeni Ahmet Yüce 'Başarısız Olur' beklentilerinin aksine şirketin % 32 büyümesini sağladı
Otomotiv sektörünün duayenlerinden Orhan Yüce’nin 2010 yılı sonunda vefatının ardından Yüce Auto’nun başına geçen yeğeni Ahmet Yüce, profesyonelleşmeye önem verince 4 yıl gibi bir sürede Skoda satışlarının yüzde 32 büyümesini sağladı. Göreve geldiği ilk dönemde kuşkuyla bakılan ve şirketi iyi yönetemeyeceği konuşulan Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, “Gazdan ayağımızı çekmedik ve çekmeyeceğiz. Tolga Şenyücel’in Genel Müdür olmasının ardından daha da hızlandık. Şu anki yönetime güvenim tamSkoda’nın büyümesi tam gaz devam edecek. Dayım yattığı yerde rahat uyuyordur” diye konuştu.

HEDEF YÜZDE 3

Octavia ailesinin yeni üyeleri RS ve Combi 4x4’ün Alaçatı’da gerçekleşen lansmanında konuştuğumuz Ahmet Yüce, elde edilen başarının altında profesyonelleşmenin olduğunu altını kalın çizgilerle çizerek, Şenyücel ve ekibinin daha büyük başarılara imza atacağına inandığını ve sonuna kadar desteklediğini söyledi.  2 yıl önce Scania’nın başından Skoda’nın Genel Müdürlüğüne atanan Tolga Şenyücel ise yönetim kurulunun kendisine tam destek verdiğini ve arkasında olduğunu doğrulayarak, bu sayede son dönemde pazar paylarının yüzde 2.5’e kadar yükseldiğini belirtti.  Şenyücel, “2009 yılında yüzde 0.92 olan pazar payımız yüzde 1.24’e yükseldi. Bugün yüzde 2.5’a ulaştı. Sadece bu ayın temmuz ayına baktığımızda yüzde 2.63’e ulaştığını görüyoruz. Hedefimiz 2015 yılında yeni Fabia’nın da model gamına katılmasıyla yüzde 3 pazar payına ulaşmak” diye konuştu.

FİLONUN PAYI ARTIYOR

“Markanın Lokomotifi konumundaki Octavia’nın, son olarak satışa sunulan RS ve Combi 4x4 versiyonlarıyla daha geniş bir müşteri yelpazesine hitap eder duruma geldiğini vurgulayan Tolga Şenyücel, yenilenen Yeti ve Superb’in yanı sıra Rapid Sedan ile Rapid Spaceback’in de büyük kozları olduğunu kaydetti. Şenyücel, otomotiv pazarındaki düşüşten etkilenmeyerek, satışlarını geçen yıla göre artırdıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu yılın başında satışa sunduğumuz yenilenen Yeti, ardından da gençlere yönelik geliştirilen ilk modelimiz Rapid Spaceback ile ciddi ivme kaydettik.  Genişleyen ürün gamımızla yılsonuna kadar satış adetlerimizi 13 bin seviyesine ulaştırmayı öngörüyoruz” dedi. Sundukları ürünlerin, Skoda markasına,  operasyonel filo kiralama pazarında da avantaj getirdiğini kaydeden Senyücel, “Özellikle yılın 2. çeyreğinden itibaren başlayan yoğun teslimatlarımızla, filo satışlarımız toplam satışlarımızın içinde yüzde 5’lerden yüzde 20 seviyesine ulaştı.”

4 çeker ve spor desteği

SKODA’nın Türkiye’de en çok satan modeli olan  Octavia ailesi, RS ve Combi RS’in ardından Octavia Combi 4x4 ile daha da genişledi. Temmuz ayında Türkiye pazarına sunulan Octavia Combi 4x4, 81.900 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Ayrıca lansmana özel sınırlı sayıdaki araç için, 3.900 TL değerindeki panoramik sunroof da hediye ediliyor. Bir stationwagon olmasına karşın, 4x4 çekiş sistemiyle hobi amaçlı kullanımlara olanak tanıyan Combi 4X4, hareketli yaşam tarzının yanı sıra çocuklu ve evcil hayvan sahibi aileler için de ideal. Octavia Combi 4X4, özellikle şehir dışında, zorlu yol şartlarına sahip bölgelerde yaşayanlara hitap ederken, 588 litrelik standart yükleme kapasitesiyle sınıfında lider. Arka koltuklarının katlanmasıyla yükleme hacmi, 1.718 litreye kadar çıkabiliyor. Türkiye’de Elegance donanım paketi, ekonomik 1.6 litrelik dizel motor ve 6 ileri manuel vites kutusuyla satılan Octavia Combi 4x4, 100 kilometrede ortalama 4.5 litre yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor.

Yeni Fabia’yla hedef 15 bin

SKODA Türkiye Genel Müdürü Tolga Şenyücel, son 2 yılda satışlarının yüzde 95’inin 50 bin TL üstü araçlardan oluştuğunu belirterek, “Skoda’nın Türkiye’de algısı ve bilinirliği hergeçen gün artıyor. Mevcut Fabia’nın eskimesi nedeniyle satışları çok düşük. Artan satışlarımızda ağırlık 60 bin TL ve üstü araçlara yönelik oluyor. Hem kaliteli ürün gamı hem de güveninirliği ile Skoda sahipliği artıyor. 2015 yılında yeni Fabia’yla birlikte 50 bin TL altı araç kategorisinde de payımızı artıracağız. Bu yıl sonunda 13 bin adetlik satış hedefliyoruz. Yeni Fabia’yla birlikte 2015 yılında hedefimiz minumum 15 bin adet” dedi.

Türkiye’de bisiklet satışı da yapacak

1895 yılında Laurin & Klement adlı aile şirketinde çalışan 2 kişinin bisiklet yapmak üzere kurduğu Skoda, 1899 da motosiklet, 6 yıl sonra da otomobil üretmeye başladı. Çek şirket uzun süre sonra Avrupa’da bisiklet üretimine geri dönerken, şimdi bu bisikletleri Türkiye’de de satmaya başlayacak. Skoda Türkiye Genel Müdürü Tolga Şenyücel, 14 farklı bisiklet modeli olduğunu belirterek, “Bu bisikletleri önce mevcut Skoda bayilerinde satacağız. Daha sonra bisikletçilerde de yer almayaca başlayacağız. Hedefimiz ilk yıl 300 adet bisiklet satmak “ dedi. 14 modelin bir tanesinin elektrikli bisiklet olduğunu kayden Şenyücel, çocuk bisikletinden yarışa, dağ bisikletinden elektrikliye kadar bir çok seçenek olduğunu kaydetti. Şenyücel, “Fiyatları ise 500 Euro ile  2 bin Euro arasında olacak. Çocuk bisikletleri tabi daha ucuz olacak” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)