Depremde zarar gören araçların bilgilerini kopyaladılar: 5 gözaltı!

Depremde zarar gören araçların bilgilerini kopyaladılar: 5 gözaltı!

access_time06 Mart 2024 08:56
Kocaeli Emniyeti, yurtdışından kaçak getirilen araçlara Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören araçların motor ve şasi numaralarını kopyalayarak piyasaya süren bir çeteyi ortaya çıkardı.


Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurtdışından kaçak olarak getirilen araçlara Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören araçların motor ve şasi numaralarını kopyalayarak piyasaya süren bir çeteyi tespit etti.

Çeteyi takibe alan ekipler, Türkiye'ye kaçak olarak sokulan ve gümrükte 5 milyon TL'lik vergi kaybına sebep olan 18 aracı belirleyerek, el koydu.

Piyasa değeri yaklaşık 15 milyon TL olan araçların satışını yaptığı tespit edilen M.D., Ü.A., M.Ç., R.H.A. ve Y.Ç. isimli şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Şüphelilerin Kocaeli ve İstanbul'daki adreslerine 2 Mart günü eş zamanlı operasyon yapan polis ekipleri, 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden M.D., çıkarıldığı mahkemece Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ü.A., M.Ç., R.H.A. ve Y.Ç. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Sahte ehliyet çetesi yakayı ele verdi

 

Çalıntı otomobil çetesine operasyon

 

32 araçtan 5 milyonluk hırsızlık yapan çete çökertildi

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)