Doğuş en büyük showroom'unu açtı

Doğuş en büyük showroom'unu açtı

access_time18 Şubat 2014 09:30
Doğuş, Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük Porsche showroom’unu açtı.
Porsche markasının Türkiye distribütörü olan Doğuş Otomotiv, Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük showroomunu İstanbul Maslak’ta hizmete açtı

​Maslak’taki Doğuş Center’da hizmete giren Porsche showroomu açılışı için Porsche A.G Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bernhard Meier, Porsche AG Avrupa Direktörü Felix Brautigam ve PCEE (Porsche Central and Eastern Europe) Genel Müdürü Marcus Eckermann Türkiye’ye geldi.

Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, Doğuş Oto Porsche showroomunun, iç mekan ve kapasite olarak Avrupa’nın sayılı Porsche merkezlerinden biri olduğunu belirterek, toplamda 2 bin 150 metrekarelik alanı bulunduğunu kaydetti. Bu tesisin açılmasının, iki yıllık bir plan olduğunu kaydeden Bilaloğlu, 14 Porsche’nin aynı anda sergilenebildiği showrooma 10 milyon TL yatırım yapıldığını ifade etti.

YILDA 200 ADET SATIŞ

Bu yıl Doğuş Otomotiv-Porsche işbirliğinin 18. yılı olduğunu hatırlatan Bilaloğlu, bu showroomda yılda 200 Porsche satmayı hedeflediklerini kaydetti. Bilaloğlu, Porsche’nin lüks bir marka olduğunu ve lüks ürünlerin ekonomideki daralmadan güncel ürünler kadar etkilenmeyeceğini vurguladı.
Porsche A.G İcra Kurulu Üyesi Bernhard Meier de, İstanbul’un dinamizm ve kültürel atmosferinden övgüyle söz etti, showroomun, bölgenin en büyüğü olduğunu söyledi.


‘MACAN’ BAHARDA GELİYOR

Porsche’nin küçük SUV modeli Macan, nisan ayından itibaren Avrupa ile aynı anda Türkiye pazarında satışa sunulacak. Macan’ın Türkiye’de ilk etapta 258 HP güç üreten 3 litre hacimli V6 dizelin yanı sıra 3.0 lt (340 HP) V6 biturbo ve 400 HP’lik 3.6 lt V6 biturbo benzinli motor seçenekleri olacak. Macan’ın tüm versiyonları çift kavramalı 7 ileri şanzıman ve 4 tekerlekten çekişli olarak satışa sunulacak. Porsche Macan S Diesel’in başlangıç fiyatının 125 bin euro olması bekleniyor. Macan satış adedinin bu yıl 40-50 adet olması öngörülürken, şimdilik 2.0 lt dizel ve otomatik vites seçeneği yok. Bunun aracın satıldığı pazarların talebine göre ileride olabileceği kaydedildi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)