Doğuş Otomotiv, Türk ekonomisine güveniyor

Doğuş Otomotiv, Türk ekonomisine güveniyor

access_time17 Şubat 2014 14:54
"Hiçbir ekonomi durmadan büyümez, Türkiye ekonomisi de her ekonomi gibi ufak bir tökezleme yaşıyor.
Porsche'un ilk kompakt SUV modeli Macan'ın tanıtımı amacıyla Doğuş Oto Maslak'ta düzenlenen toplantıda konuşan Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, son dönemlerde Türk lirasında değer kaybı, taksit sınırlandırması gibi gelişmelerin yaşandığını hatırlattı. Bilaloğlu, "Bunların etkilerini tabiki tek tek ayıklayabilmek zor ancak son 3 aydaki gelişmelerin ekonomiye etkisi negatif ancak bunun boyutunu ölçebilmek için daha erken. İlk seferde tahminlerimize göre otomobil pazarının yüzde 20 daralacağını öngördük ancak mart ayı sonunda daha net bir şekilde açıklama yapabiliriz. Bütçelerimizi de mart ayı sonundaki öngörümüze göre hazırlayacağız" diye konuştu.


Porsche için de değerlendirmelerde bulunan Bilaloğlu, Porsche’un lüks bir otomobil olduğunu ve lüks bir ürünün ekonomideki daralmadan güncel ürünler kadar etkilenmeyeceğini vurguladı. Porsche AG İcra Kurulu Üyesi Bernhard Meier de Macan modelinin 5 Nisan itibarıyla Avrupa pazarında satışa sunulmuş olacağını anlatarak, Amerika pazarında haziranda, temmuz, ağustos ayında da diğer ülkelere satışa sunulacağını aktardı.

Macan modelinin Porshe içerisinde başka bir başarı hikayesi olmasını beklediklerini dile getiren Meier, Almanya, İsviçre, İtalya gibi pazarlara bakıldığında siparişlerin daha çok Macan Turbo üzerinde yoğunlaştığını kaydetti. Meier, Macan'ın SUV pazarındaki en sportif araç olduğunu belirtti. Porsche, Merkez ve Doğu Avrupa (PCEE) Genel Müdürü Marcus Eckermann ise Porsche'un yeni modeli Macan'ın sahip olduğu özellikleriyle Türkiye pazarında rakiplerine göre öne çıkacağını söyledi. Porsche'un ilk kompakt SUV modeli Macan Türkiye'de nisan ayında satışa sunulacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)