EFT vurgunu!

EFT vurgunu!

access_time15 Ağustos 2013 14:31
Kaparo bahanesiyle otomobil sahiplerinin banka bilgilerini alan çetenin yöntemi bu kadarına da pes dedirtti.
Sahte EFT ekranı ile "para hesapta" diyen şebeke, 1 milyon liradan fazla vurgun yaptı. Dolandırıcıların, satılık lüks otomobillere talip olduktan sonra fiyatta anlaştıkları araç sahiplerini oyuna getirme yöntemleri deşifre oldu.
Bugün'den Cem Kartal'ın haberine göre, güven sağlamak için kaparo veren şebeke, bu sayede ilk olarak para transferi için satıcının kimlik ve hesap bilgilerini alıyor.
Devir anı geldiğinde ise bilgisayarda hazırlanan ve paranın satıcı hesabına geçtiğini gösteren sahte EFT ekranıyla kurbanlar inandırılıyor. Çok sayıda mağdur da "aram hesapta" diyerek arabalarının devir işlemini gerçekleştiriyor.
Son dönemde 1 milyon liradan fazla vurgun gerçekleştirilen yöntemin son kurbanı, 120 bin liralık otomobilini kaptıran işadamı A.N. oldu.
GERÇEĞİ BANKADA ANLADI
Kocaeli'nde yaşayan işadamı A.N. lüks otomobilini internetten satışa çıkardı. Daha sonra A.N, talip olan kişiyle telefonda görüşüp buluştu. Fiyatta anlaşılınca dolandırıcı, güven sağlamak için işadamına 5 bin lira kaparo verdi. Bu parayı da devir sırasında vakit kaybetmeme bahanesiyle online havale için kurbanın kimlik ve hesap bilgilerini alarak yaptı.
Ardından A.N, dolandırıcının bilgisayarından gösterdiği 120 bin liranın da hesabına geçtiğini gösteren sahte EFT ekranını gördükten sonra, otomobilin devrini noterden gerçekleştirdi. Dolandırıcıyla tokalaşıp bankaya giden A.N, paranın hesabında olmadığını görünce dolandırıldığını anlayıp şikayetçi oldu.
DOLANDIRICILARIN FAVORİ YÖNTEMİ
Özellikle büyük şehirlerde benzer yöntemle 1 milyon liradan fazla vurgun gerçekleştiğini açıklayan emniyet yetkilileri, "Dolandırıcılar arasında hızla yayılan yöntemin kurbanı olmamak için paranın hesabınıza geçtiğini bankanızı arayarak öğrenin. Bu tuzakta otomobilin devrini resmi kanallar aracılığıyla başkası adına gerçekleştirdiğiniz için hiçbir şey iddia edemiyorsunuz. Şüpheli durumlarda mutlaka güvenlik güçlerine haber verin" uyarısında bulundu
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)