Elektrikli araç ile Kuzey Kutbu'ndan Güney Kutbu'na gidecek

Elektrikli araç ile Kuzey Kutbu'ndan Güney Kutbu'na gidecek

access_time29 Mayıs 2022 13:44
Nissan, Kuzey Kutbu'ndan Güney Kutbu'na tamamen elektrikli sürüş için İngiliz Chris Ramsey ile anlaştı.

Mart 2023'te yola çıkacak olan kutup noktaları gezisinde Chris Ramsey ve Nissan Ariya e-4ORCE ekibi, -30⁰C ile 30⁰C arasında değişen tahmini sıcaklıklarla, çeşitli bölgeler ve kıtalar arasında 27.000 kilometreden fazla seyahat edecek. Ramsey, Antarktika'ya geçmeden önce Kuzey Kutbu'ndan Kuzey, Orta ve Güney Amerika'ya doğru ilerlerken herhangi bir araçla kutuptan direğe giden ilk kişi olacak.Rotada, dünyanın en zorlu, acımasız ve yine de güzel manzaralarından bazıları aşılacak.

Karla kaplı buzul manzaralarından tehlikeli dağ tırmanışlarına ve uçsuz bucaksız çöl kum tepelerine kadar Nissan Ariya kutup noktaları macerası, nefes kesici ve keşfedilmemiş bölgelerden geçecek.

 
Bu macera, şirketin merkezi odak noktası elektrifikasyon ile mobilite ve ötesini güçlendirmeye yönelik uzun vadeli vizyonu olan Nissan Ambition 2030'u destekliyor. Vizyon, müşteri yolculuklarını ve toplumu güçlendiren heyecan verici araçlar ve teknolojiler sunmayı amaçlıyor.Dondurucu Kuzey Kutbu ve Antarktika koşullarına hazırlık olarak, Ramsey'in Nissan Ariya e-4ORCE keşif seferi, yükseltilmiş lastikler ve süspansiyon ile zorlu arazilerde yürüyüşe uygun özel bir sağlam dış cephe ile değiştirilecek.

Bir diğer modifiye edilmemiş Nissan Ariya e-4ORCE ise, Amerika kıtasında bir destek aracı olarak görev yapacak.Chris Ramsey, on yıldan fazla bir süredir elektrikli araçlarda maceralar yaşıyor.

2017 yılında, Ramsey ve eşi Julie, Moğol Rallisi'ni tamamen elektrikli bir araçla tamamlayan ilk takım oldu. Çift, kendi Nissan LEAF aracıyla 56 gün boyunca birden fazla yerde 16.000 kilometreden fazla yol kat etti.

Apple'ın gizli araba projesi kayıplar veriyor

 

TOGG'dan dikkat çeken paylaşım: Bir aşama daha tamamlandı!

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)