En büyük hayalim makam aracımın yerli olması

En büyük hayalim makam aracımın yerli olması

access_time30 Mayıs 2014 08:58
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, en büyük hayalimin makam aracımın yerli olması diye konuştu
“İnovasyon Ekonomisi” başlıklı oturumda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinin en temel unsurların Ar-Ge, İnovasyon ve markalaşma olduğuna dikkat çekti.
Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın  geçtiğimiz hafta yeniden gündeme getirdiği yerli otomobil konusuna değinen Ekonomi Bakanı Zeybekçi, en büyük arzusunun Türkiye’nin yerli otomobilini üretmesi olduğunu söyledi.
“Gönlüm bunu çok istiyor” diyen Zeybekçi, dünyanın büyük ülkelerinin ekonomi bakanlarının kendi ülkelerinin ürettiği  otomobilleri haricinde otomobile binmediğini vurguladı. Zeybekçi, “Sayın Başbakanımızın da bizim de böle bir hasretimiz var. Biz Türkiye’de Türk mühendislerinin tasarımcılarınnı dizayn ettiği Türkiye’de üretilen ismi herşeyi Türk arabası olan bir arabayı makam arabası olarak, günlük hayatımızdaki araba olarak kullanmak en tabii hakkımız.” diye konuştu.
Türkiye’nin bunu yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu ve aslında Türkiye’de bir otomobilin yüzde 100’ünün yerli kaynaklarla üretildiğini belirten Zeybekçi, “Yüzde 100 motor üretiyor, aktarma organlarını yapıyor. Diğer konularda zaten son derece yetenekli bir durumdayız. Türkiye’nin artık bu arabayı üretmek gibi bir zorunluluğu var. Türk sanayisinin yatırımcının böyle bir zorunluluğu var.” Şeklinde konuştu. Türkiye için artık bu konunun dönülmez bir noktaya geldiğini ifade eden Bakan Zeybekçi, Başbakanımız en son dün TOBB’da yeniden dile getirdi. İnşallah bu olacaktır. İnşallah yakın gelecekte Türkiye olarak bir arabamız bir markamız olacak.” ifadesini kullandı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)