En büyük olmaya aday

En büyük olmaya aday

access_time06 Mayıs 2013 11:34
İstanbul Autoshow fuarda daha fazla otomobil için tarihi bir değişikliğe gidiyor
ODD ve TÜYAP, ‘İstanbul Autoshow’ fuarında daha fazla dünya ve Avrupa prömiyeri otomobilin yer alması için 2016 yılında tarihi bir değişiklik yapacak. Fuarın mayıs veya haziran ayına çekilmesiyle İstanbul’un Cenevre’ye en büyük rakip olması hedefleniyor.ULUSLARARASI Otomotiv Sanayicileri Birliği (OICA) bünyesinde yer alan ‘İstanbul Autoshow’ dünyanın en büyük ve en önemli otomobil fuarlarından biri olmak için düğmeye bastı. Bu kapsamda Mart ayında Cenevre fuarında temaslarda bulunan Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve TÜYAP üst yönetimi özellikle 2016 yılından itibaren fuarı bir üst lige çıkarmak için ‘tarih’i önlemler alma kararı aldı. İstanbul’daki şovun tüm dünyada ses getirmesi ve önem kazanması için daha fazla dünya ve Avrupa prömiyeri modele imza atması gerektiğini düşünen yetkililer bunun için fuarın Frankfurt veya Paris fuarından hemen sonra yapılması yerine Cenevre fuarından 2-3 ay sonra yani Mayıs sonu Haziran başı gibi yapılması üzerinde duruyor.
2016 İÇİN DÜŞÜNÜLÜYOR
İstanbul Autoshow’un evsahibi TÜYAP’ın Genel Müdürü ve Autoshow Başkanı İlhan Ersözlü, fuarın bu yıl yine aynı tarihte yani Ekim’de düzenleneceğini hatırlatarak, “Fuarın tarihi dünya ve Avrupa prömiyeri açısından çok iyi değil. Çünkü hemen öncesinde Paris ve Frankfurt fuarı var. Arkasından da Tokyo fuarı geliyor. Bizim daha çok modeli vitrine çıkarmamız için Mart ayında Cenevre fuarıyla Eylül ayındaki Frankfurt ve Paris arasında bir tarih belirlememiz lazım. Bu da bize göre Mayıs sonu Haziran başı” diye konuştu. Bu tarihte düzenlenmesi halinde hem Cenevre’deki bir çok modelin İstanbul’a gelebileceğini hem de bir çok dünya ve Avrupa prömiyeri için İstanbul’un takvime gireceğini belirten Ersözlü, bunun için ODD başkanlığında görüşmelerin 2016 yılı için yapılacağını söyledi.
AMACA GİDEN YOL
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Mustafa Bayraktar ise İstanbul Autoshow’u dünyanın en önemli otomobil Fuarlarından biri haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, bu amaca giden yolun, daha fazla yeni modelin dünya lve Avrupa ansmanının İstanbul Autoshow’da yapmaktan geçtiğini belirtti.
Pininfarina ve Bertone gelecek
TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl fuar alanın 98 binden 130 bin metrekareye salon sayısının da 12’den 14’e çıkacağını belirterek, “Dolayısıyla 2 yeni salonumuz olacak. Bu yüzden Cenevre fuarında yaptığımız temaslarda özellikle ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken Pininfarina, Bertone, Brabus, Koenigsegg, McLaren gibi tasarım stüdyoları ve niş markaları İstanbul’a çekmek istiyporuz. Bunun için ilk temasları yaptık. Bunu başarırsak İstanbul Autoshow’a olan ziyaretçi ilgisini daha da artırırız” diye konuştu. Emre Özpeynirci/ Hürriyet
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)