EPDK akaryakıt tanklarını anlık izleyecek

EPDK akaryakıt tanklarını anlık izleyecek

access_time01 Ağustos 2017 09:47
Akaryakıt şirketleri depolarındaki akaryakıtın anlık takibini sağlayacak tank izleme sistemlerini kuracak ve 1 Ocak 2018'den itibaren veri iletimine başlayacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) Stok İzleme Sistemine İlişkin Usul ve Esaslar hakkındaki kurul kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, pompa satışları otomasyon sistemleriyle anlık takip edilen akaryakıt şirketleri, depolarındaki akaryakıtın da anlık takibi için tank izleme sistemlerini kuracak ve 1 Ocak 2018'den itibaren veri iletimine başlayacak.

Ayrıca, halen tank izleme sistemi mevcut olan ve veri aktarımı aşamasına gelen akaryakıt şirketleri, web servisleri aracılığıyla 1 Ekim 2017 itibarıyla deneme amaçlı veri iletimine başlayacak.

Yeni yılla birlikte akaryakıt şirketleri, tank ölçüm sistemleri çevrimiçi olana kadar ilgili tanka petrol ikmali yapamayacak. Bu şirketler, sistemde oluşan hatalı veriye konu arızaları 24 saat içinde, sistemin çevrim içi olup olmadığına ilişkin arızaları ise anında belirlemekle yükümlü olacak. Söz konusu sistemde oluşan arızalar, ilk arızanın meydana geliş tarihinden itibaren en geç 5 gün içinde giderilecek.

Sistem üzerinden elde edilen günlük verilere EPDK'nın yanı sıra Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı gibi kurumlar da erişebilecek. Böylece şirketlere ilişkin gerekli incelemeler daha hızlı şekilde sonuçlandırabilecek.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

access_time08 Mayıs 2024 08:53

BMW'nin ilk çeyrek geliri %18,9 düşüşle 4,1 milyar euroya geriledi.

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

access_time08 Mayıs 2024 08:51

Toyota, finansal raporlarında tarihinin en yüksek rakamlarını açıkladı. Toyota, 45,1 trilyon yen gelir ve 4,94 trilyon yen rekor net kâr elde etti.

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

access_time07 Mayıs 2024 12:49

Türkiye'de, önümüzdeki 4 yıl içinde 206 kaza kara noktasında iyileştirme işlemi gerçekleştirilecek.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)