Erdoğan: Türk araba yapamaz diyenleri hüsrana uğrattık

Erdoğan: Türk araba yapamaz diyenleri hüsrana uğrattık

access_time20 Kasım 2023 19:34
Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Togg ile küresel rekabette yerimizi aldık. Türk araba yapamaz diyenlerin mantığını hüsrana uğrattık." dedi

"Türk araba yapamaz diyenlerin mantığını hüsrana uğrattık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa bir süre önce Ford Otosan'ın 3 bin 500 kişiye istihdam yaratan yeni fabrikasını açtıklarını belirterek, "Togg'un üretimi ve satışa başlamasıyla kendi markamızla küresel rekabetteki yerimizi aldık. Togg da 12 bin adet teslimat yaptı" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.20'de başlayan toplantı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kazakistan dönüşü açılışını yaptığımız Ford Otosan Yeniköy fabrikası toplam 3 bin 500 kişiye istihdam kapısı olan önemli yatırımdır. Otomotiv sektörümüz Türk ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürüyor. Bu sektörde dünyanın 13. en büyük otomotiv üreticisi konumundayız.

Togg'un üretimi ve satışa başlamasıyla kendi markamızla küresel rekabetteki yerimizi aldık. Her aşamasını yakından takip ettiğim bu projenin hayata geçmesiyle 'Türk araba yapamaz, fabrikada üretim bandı yok, vatandaş bunu almaz' diyenleri, bundan 60 yıl önce Devrim otomobilini garaja mahkum edenlerin bugünkü uzantılarını hüsrana uğrattık.

"TOGG SAYISI GÜNDEN GÜNE ARTIYOR"

Togg şimdiye kadar 12 bine yakın teslimat yaptı. Üretim bandından inen ve teslim edilen araç sayısı günden güne artıyor. Bu yarışa nasıl isabetli bir zamanda dahil olduğumuz daha iyi anlaşılacaktır.

Rize'de bakanlıklarımız ve belediyelerimizin tamamladığı 2 milyar 886 milyon lira yatırım bedeli olan eser, proje ve hizmetlerin resmi açılışını gerçekleştirdik. 36,7 kilometre uzunluğundaki Ayder yolunun temelini de bu vesile ile attık.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 8-9 Kasım tarihlerindeki Taşkent'te Özbekistan Cumhurbaşkanı ve katılımcı ülkenin liderleriyle bir araya geldik. İran ve Pakistan'la birlikte kurduğumuz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın kurumsal kapasitesini güçlendirmeye devam edeceğiz.

TOGG Avrupa'ya açılıyor

 

Banttan inen Togg araçlarının sayısının 10 bini aştı

 

Togg'a Fransa'da büyük ilgi

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)