Ferrari borsada hisse satmaya hazırlanıyor

Ferrari borsada hisse satmaya hazırlanıyor

access_time11 Ekim 2015 07:54
Ferrari, önümüzdeki günlerde New York Borsası’nda hisse satışına hazırlanıyor. İşte şirketin değeri.
Süper spor otomobil üreticisi Ferrari, önümüzdeki günlerde New York Borsası’nda hisse satışına hazırlanırken, şirketin değeri de yaklaşık olarak belli oldu.

Buna göre Ferrari’nin yaklaşık piyasa değerinin 10-12 milyar dolar arasında değiştiği belirtilirken, yüzde 10’luk hisse satışıyla markanın ve FCA’nın (Fiat Chrysler Automobiles) kasasına da yaklaşık 1 milyar dolar girmesi bekleniyor.

Uzun zamandır konuşulan Ferrari’nin halka açılması sürecinde sona yaklaşıldı. Bir süredir beklemede olan ve doğru zamanı kollayan FCA, grubun en gözde markalarından Ferrari’nin hisse satışıyla biraz daha nefes almayı ve yeni model atılımları için oluşturduğu fona katkı sağlamayı amaçlıyor. Bunun için FCA’nın, Amerikan makamlarına resmi başvuruda bulunduğu kaydedilirken, uzun zamandır şirketin değerine ilişkin söylentilere de bir yanıt geldi. 

‘Lüks markayız!’

Aynı zamanda Ferrari’nin de başkanı olan Fiat Chrysler Automobiles CEO’su Sergio Marchionne, markanın “lüks” kategorisinde yer alması gerektiğini savunurken, sadece bir “otomobil üreticisi” olarak değil, Prada veya Hermes International gibi üst sınıf ürünlerde isim yapmış markalarla birlikte aynı kategoride değerlendirilmesi gerektiğini savunmuştu. Uzmanlar, bu ısrarın, söz konusu markaların “şirket değeri”nin, işletme kârlarının 20 katına kadar değerlenmesinden kaynaklandığını savunuyor.

Geçen yıl 7 bin 255 Otomobil satışı gerçekleştiren Ferrari, 3 milyar doların üzerinde ciro yapmıştı. FCA Grubu, özellikle Avrupa’da bir model seferberliği başlatmış, bunun için de milyarlarca euroluk bir program açıklamıştı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)