Ferrari istese daha çok araba satabilir ama yapmıyor: İşte nedeni...

Ferrari istese daha çok araba satabilir ama yapmıyor: İşte nedeni...

access_time28 Ağustos 2023 11:14
Ferrari CEO’su Vigna, çok fazla talep olmasına rağmen neden üretimi artırmadıkları sorusunun cevabını verdi. İşte yanıtı...

1947 yılından kurulan İtalyan spor otomobil markası Ferrari’nin CEO’su Benedetto Vigna, bazı araçları için üç yıllık bekleme listesi olmasına rağmen şirketin talebi karşılamak için üretimi yükseltme planının olmadığını açıkladı.

Benedetto Vigna CNBC’ye verdiği röportajda “Biz hacim aramayan bir markayız. Biz değer arayan ve müşteriye saygı duyan bir markayız. Bizim için müşteri çok ama çok önemlidir. Müşteri, arabalarımıza benzersiz oldukları için, sınırlı oldukları için, özel oldukları için değer veriyor. Daha fazlasını yapabilirdik ama bu mantıklı değil. Müşterilerimizi rahatsız ederiz" ifadelerini kullandı.

Vigna:

Geçen yıl Ferrari, 2021′e göre %18,5 artışla 13.221 araç üretti. Bayiler yeni Purosangue SUV ve diğer modeller için bekleme süresinin üç yıl veya daha fazla olduğunu söylüyor, yani talep hala arzın çok üzerinde gözüküyor.

Ferrari kurucusu Enzo Ferrari bir zamanlar Ferrari’nin “piyasa talebinden bir tane daha az araba” üreteceğini söylemişti. Bugün açık çok daha büyük; bazı analistler şirketin ürettiği arabanın iki katı kadar arabayı kolaylıkla satabileceğini söylüyor. Ferrari, hibrit ve elektrikli araçları için yeni bir fabrika kuruyor ancak şirketin üretimi ne kadar artıracağı belli değil.

GENÇLERİN İLGİSİ ARTIYOR

Vigna, sınırlı arza rağmen şirketin genç ve yeni müşteriler arasındaki erişimini genişletmeye devam ettiğini söyledi. Müşteri tabanının üst üste 10 çeyrek boyunca genişlediğini ve yeni müşterilerinin %30′unun 40 yaşın altında olduğunu belirtti.

Vigna, Ferrari satın almanın hiçbir zaman kolay ya da hızlı olmaması gerektiğini, zira Ferrari’nin son derece istek uyandıran bir otomobil olduğunu da ekliyor. Vigna, "Ferrari almak, Ferrari’yi ilk gördüğünüz andan itibaren başlayan bir deneyimdir. Bu çok kolay elde edilebilecek bir şey değil" dedi.

Ferrari'nin siparişlerinde rekor seviye

 

Ferrari'nin logosu ne anlama geliyor?

 

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

 

Ferrari'den 30 beygire yalanlama

 

Formula 1 takımlarından Ferrari'de şok istifa!

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)