Fiyatlar yükselişe geçebilir

Fiyatlar yükselişe geçebilir

access_time09 Şubat 2021 15:32
İkinci el otomotiv altın, döviz ve borsadan sonra en çok yatırım yapılan araçlardan biri haline geldi. Yıl sonu etkisi ve aşılanmanın başlaması ile inişe geçen ikinci el araç fiyatlarının tekrar yükselişe geçeceği belirtiliyor.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Kurumsal İletişim Direktörü Korhan Önder, yıl sonunda bir miktar da olsa ithal araç geldiğini ve bunun da piyasadaki daralmayı bir nebze de olsa azalttığını aktardı.

Her sene aralık ve ocak aylarında ikinci el otomotiv fiyatlarında bir düşüş yaşandığını kaydeden Önder, “Kredilerdeki düşük faiz oranları ve sıfır otomotiv üreticilerinin ellerindeki stokları bitirmek istemesi ile araç fiyatlarında indirime gidilir. Bu dönemde sıfıra olan ilgi böylece artar. Tüketicilerin bu dönemde araba almasının iyi bir dönem olduğunu söylemek mümkündür” dedi.

‘3-5 sene önceki fiyatların hayali kurulmamalı’

Sputnik’ten Serkan Demirtaş haberine göre, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerden sevkiyatta gecikmelerin yaşanabileceğini söyleyen Önder bunun, 2021 yılında da ikinci el araca olan talebi artırabileceğini ifade etti.

Önder ayrıca “Kısıtlamaların kaldırılması, şubat ayı sonrası okulların açılması, aşılanmanın yapılması ve yaz turizminin başlaması ile araca olan talep daha da artacaktır. Bu da fiyatların yeniden tırmanışa geçme ihtimalini artırıyor” dedi.

Önder, otomotiv sektörünün dövize endeksli bir sektör olduğuna dikkat çekti. Bu sebeple de üretimde yaşanan sıkıntılara, dövizdeki dalgalanmaların da eklenmesiyle maliyetlerin sürekli arttığını söyledi.

“Tüketiciler, 3-5 yıl önceki fiyatların hayalini kurmamalı” diyen Önder, sözlerini şöyle sürdürdü:

Pandeminin bitmesi bütün sektörleri rahatlatacaktır fakat otomotiv konusunda kendimizi yurtdışıdan bağımsız düşünemeyiz. Onun için şu an çok bilinmeyenli bir denklem gibiyiz.

2.el araç alırken dikkat

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

access_time17 Mart 2024 12:27

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış sayısı, şubatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 170 bin 457 oldu.

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

access_time15 Şubat 2024 12:08

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay Fiat en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Egea, hafif ticaride ise Doblo tercih olarak öne...

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

access_time10 Şubat 2024 15:13

İstanbul'da, kilometrelerini düşürdükleri araçları satan 17 şüpheli tutuklandı

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

access_time02 Ağustos 2023 10:50

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada "Araç alım satımında kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlandı" dedi.

YORUM YAP

YORUMLAR (2)

  • Taka nuri09 Şubat 2021 21:098 ay önce ki fiyatlara yaklaş sin yeterli, 20 liralık araba olmuş 60 bin lira, MTV si yakıtı taksi daha ucuz

    (%0) (%0)
  • Yorum09 Şubat 2021 15:55Dikaat etsinler yüksek fiyata satacam derken arabalar ellerinde kalmasın aklı olan şu an üçe beşe bakmaz arabayı elinden çıkarıp iş kurar çünkü gerektiğinden fazla yüksek araba fiyatları şimdi uzakdoğu çok daha hızlı üretime geçer ve avrupalı o parlak markaları tahtından eder zaten avrupalı üreticiler sırf uzakdoğulu firmalara tahtlarını kaybetmemek için birleşiyorlar operasyonlarını ortak yürütüyorlar ama batmak üzereler rekabet edebilmeleri için ucuz ve kapasite arttırımı yapmalılar

    (%0) (%0)