Ford Başkanı ABD ile Çin'i kıyasladı!

Ford Başkanı ABD ile Çin'i kıyasladı!

access_time19 Haziran 2023 16:19
Dünya elektrikli otomobil teknolojisinde yeni bir rekabete girerken Ford Başkanı Bill Ford Jr., son dönemde ticarette kıyasıya kapışan Çin ve ABD'yi değerlendirdi.


Ford Motor Co. İcra Kurulu Başkanı Bill Ford Jr., ABD'nin elektrikli araç üretiminde Çin ile rekabet etmeye "henüz tam olarak hazır olmadığını" söyledi.

Ford, CNN'in Fareed Zakaria GPS programına verdiği bir röportajda, "Çok hızlı geliştiler ve büyük ölçekte geliştirdiler ve şimdi ihracat yapıyorlar. Burada değiller ama bir noktada buraya geleceklerini düşünüyoruz. Hazır olmamız gerekiyor ve hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Çin, potansiyel olarak küresel otomobil endüstrisini yeniden şekillendirerek ve otomobil ticareti ortakları ile rakiplerinin hakimiyetini sarsarak, dünyanın 2 numaralı binek araç ihracatçısı olmaya hazırlanıyor. Çin'de üretilen arabaların denizaşırı sevkiyatları, 2020'den bu yana üç kat artarak geçen yıl 2,5 milyonun üzerine çıkarak Almanya gibi geleneksel otomobil ihracatçılarına meydan okudu.

Ford, bu yıl Michigan'daki bir elektrikli araç pili tesisine 3,5 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Şirket, Çin'in Contemporary Amperex Technology Co. Ltd.'nin teknolojisi ve desteğiyle çalışacağını söyleyerek siyasi tartışmalara yol açtı.

"DÜŞÜK MALİYETE İHTİYAÇ VAR"

Ford CEO'su Jim Farley, Mayıs ayında Çinli elektrikli araç üreticilerinin sektördeki ana rakipleri olduğunu ve Ford'un Çinli otomobil üreticilerini yenmek için ayırt edici markalaşmaya veya daha düşük maliyetlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Farley, "Bence ana rakip olarak GM (GM.N) veya Toyota (7203.T) değil Çinlileri görüyoruz . Çinliler güç merkezi olacak" dedi.

Kurucusu Henry Ford'un torununun torunu olan Ford, Ford mühendislerinin teknolojiyi anlamaları için bir fırsat gördüğünü söyledi.

Ford, Amerika'da bir şeyler yapmanın önemli olduğunu ve imalat işlerinin daha güçlü bir ekonomiye yol açabilecek çarpan etkisine sahip olduğunu savunarak, ABD merkezli üretimin fiyatları yükseltmeye zorlayamacağını söyledi.

Ford, "Maliyet eğrisinde aşağı inmeye ve üretim eğrisinde yukarı çıkmaya başladığınızda, maliyetler düşecek ve biz burada otururken bile düşüyorlar" dedi.

Çin, Avrupa'da halihazırda elektrikli otomobillere derinden müdahil durumda ve satılan Çin yapımı araçların çoğu Tesla Inc.'in elektrikli modelleri. Volvo ve MG gibi Çin'in sahip olduğu eski Avrupa markaları ve Dacia Spring veya BMW iX3 gibi diğer modeller, ayrıca Çin'de münhasıran üretilmekte.

Skywell’in üreticisi Skyworth'ten Türkiye'ye yeni yatırım

 

Motorine zam yolda

 

Fahiş fiyata karşı otomotiv sektörü mercek altına alınacak!

 

Ruslar kredi ile en çok hangi otomobili alıyor

 

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)