Ford Focus'a spor paket

Ford Focus'a spor paket

access_time26 Mart 2014 11:05
Dünya'nın en çok tercih edilen otomobillerden Ford Focus, dizel motorda bile spor otomobil görünümü elde edilebiliyor
Dünyanın en fazla satılan otomobillerinden olan Ford Focus’un, opsiyon listesine Spor Paket de eklendi. Böylece düşük tüketimiyle dikkat çeken dizel motorda bile spor otomobil görünümü elde edilebiliyor.
 
Kompakt sınıfta yol tutuş becerisi ve sürüş keyfiyle referans model olarak tanımlanan Ford Focus, yeni nesliyle birlikte yeni opsiyonlara da kavuştu. Markanın, Premium modelleri aratmayan Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, Dinamik Tork Kontrolü gibi donanımlarının yanına artık sportif görünüm arayanlar için de bir seçenek eklendi.  

17 İNÇ JANTLARLA GELİYOR

Keskin çizgiler, geniş hava girişleri ve çekik farlarıyla oldukça çekici bir araç olan Focus hatchback, opsiyonel olarak sunulan Spor Paket’le çok daha sportif bir hale geliyor. Bu pakette yer alan bal peteği görünümlü ön ızgara, ön ve arka tampon altı kaplamaları, bagaj üstü spoyler, renkli kaliperler ve 17 inçlik jantlar, araca GTI görünümü kazandırıyor. Bize konuk olan 1.6 litrelik dizel motorlu araçta bile bu paketin satın alınabilmesi, tasarrufu düşünenlerin de sportiflikten vazgeçmemelerini sağlıyor. Bu paket için belirlenen 3 bin 615 liralık fiyatsa, makul ölçülerde.

İŞÇİLİK VE MALZEME KALİTELİ

Aracın dışını değiştiren paket, iç mekana müdahale etmiyor. Zaten sportif olan kokpitte yan destekleri başarılı olan koltuklar, net tepkiler veren direksiyon sistemi ve hafif kemikli manuel şanzıman sportif sürüşe destek veriyor. Malzeme kalitesi ve işçilik kalitesi yüksek olan kokpitte, çok sayıda tuşa yer verilmesinin ergonomiyi biraz bozduğunu söylemeliyiz.  Aracın iç hacmi hem ön hem arka bölümde sınıf standartlarının üzerinde.

Ortalama tüketimi 4.5 litre

Araç, spor otomobilleri andıran bir tasarıma kavuşsa da, 1.6 litrelik dizel ünitenin tasarruflu yapısını bozmuyor. 115 beygir güç ve 270 nm tork üreten motor, 6 ileri manuel şanzımanla uyum içerisinde. Bu sayede araç 0’dan 100 km/s hıza 10.9 saniyede ulaşabiliyor. Saatte 193 kilometrelik son sürat de başarılı bir değer. 1344 kilogramlık Focus, yüksek tork sayesinde ara hızlanmalarda da beklentileri karşılıyor. Fabrika verilerine göre 100 kilometrede ortalama 4.5 litre tüketen araç, 53 litrelik depoyla menzil 1200 kilometreye yakın.

DİZEL FARKI 15 BİN LİRADAN FAZLA

Ford Fo­cu­s’­un baş­lan­gıç fi­ya­tı 54 bin 180 li­ra (1.6 lit­re­lik ben­zin­li). 95 bey­gir­lik di­ze­lin baz ver­si­yo­nuy­sa 69 bin 860 li­ra. Ra­kip­ler­le ben­zer olan bu fi­ya­ta 2 bin 560 li­ra da­ha ek­le­ye­rek ön ve ar­ka park sen­sör­le­ri, oto­ma­tik park sis­te­mi, Sony ses sis­te­mi ve kat­la­nır ay­na­la­ra da sa­hip ola­bil­mek müm­kün. (Gökhan kara/Bugün Gazetesi)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)