Ford, Rusya pazarından çıkıyor mu?

Ford, Rusya pazarından çıkıyor mu?

access_time27 Mart 2019 07:42
ABD otomotiv devi Ford, Rusya pazarında sadece hafif ticari araç üretimi yapacak

Rusya otomotiv sektörü için kritik bir haber: ABD’li otomotiv devi Ford’un Rusya pazarını büyük ölçüde terk ediyor. Başbakan Yardımcısı Dmitri Kozak, Ford'un Rusya'da sadece hafif ticari araçlar üreteceğini açıkladı.

Kommersant gazetesi, hükümet ve sektör kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Ford’un Rusya’daki fabrikalarını kapatmasının ve ülkeye ihracatı durdurmasının gündemde olduğunu yazmıştı. Bunun, şiirketin "küresel stratejisi" çerçevesinde alınmış bir karar olduğu bildiriliyor.

Ford’un Rusya’da bugün üç fabrikası bulunuyor. Gazete, şirketin Rusya’daki iki fabrikasındaki hisselerini tamamen satarak, yalnızca Yelabuga’daki fabrikasında faaliyete devam etmeyi ve Rusya’ya farklı ülkelerden otomobil ihracatını da durdurmayı planladığını iddia etti.

Şirketin Rusya’dan tamamen veya kısmen çıkma planının, kârlı olmayan pazarlardaki varlığını tamamen durdurma yönünde aldığı karar sonucu atılan bir adım olduğu belirtildi.

Ford’un Rusya’da Vsevolojsk (St. Petersburg) ve Naberejnıye Çelnı’deki (Tataristan) fabrikalarını tamamen kapatabileceği, Yelabuga’daki (Tataristan) fabrikada ise Ford Fiesta ve Ford Kuga’ların üretimine devam edilmesinin planlandığı yazıldı.

Diğer yandan Ford’un Rusya pazarından çıkmasının Ekim 2019’dan önce beklenmediği belirtiliyor.

Uzmanlar, Rusya’da Ford’un Kore ve Avrupa markalarıyla yeteri kadar rekabet edemediği için ülke pazarını terk etme planları yapıyor olabileceğine dikkat çekiyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)