Ford-SK On'un batarya fabrikası için 9,2 milyar dolarlık kredi

Ford-SK On'un batarya fabrikası için 9,2 milyar dolarlık kredi

access_time23 Haziran 2023 00:51
ABD Enerji Bakanlığı, Ford ve Güney Koreli batarya üreticisi SK On'un ortak girişimiyle batarya üretmesi için kurulması planlanan 3 üretim tesisi için 9,2 milyar dolar kredi tahsis edecek.

Elektrikli araçlara ilişkin tüm dünyada hızlı bir dönüşüm yaşanıyor. Ülkeler de bu dönüşümü destekelmek için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. ABD Enerji Bakanlığı da bu duruma paralel olarak elektrikli araçlara batarya üretimine ilişkin Ford ve SK On'un ortak girişimine kredi tahsis edleceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD'de elektrikli araç batarya üretim kapasitesinin daha da genişletilmesi için Ford ve SK On'un ortak girişimi BlueOval SK'ya şartlı kredi taahhüdünde bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada, söz konusu taahhüt kapsamında, ABD Enerji Bakanlığı Kredi Programları Ofisi’nce, Ford'un elektrikli araçları için batarya üretecek 3 üretim tesisinin inşası için BlueOval SK'ya 9,2 milyar dolara kadar kredi sağlanmasının planlandığı aktarıldı.

Biri Tennessee, ikisi Kentucky'de planlanan tesislerin inşaatı sırasında 5 bin kişiye, sonrasında ise 7 bin 500 kişiye istihdam sağlanmasının beklendiği belirtildi.

Tesla ve BYD Avrupa'da yer arıyor: 2 dev yatırım Türkiye'ye gelir mi?

 

Musk'tan Hindistan'a yatırım sözü

 

Hyundai'den 28 milyar dolarlık elektrikli araç yatırım hedefi

 

Çin'de sürücüsüz kamyon test edildi!

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)