Ford'dan İngiltere'ye Türkiye tavsiyesi

Ford'dan İngiltere'ye Türkiye tavsiyesi

access_time10 Mayıs 2017 14:12
Ford'un Avrupa CEO'su Farley, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılık sürecinde Türkiye ile ticaret anlaşması yapması gerektiğini bildirdi.

Otomotiv üreticisi Ford'un Avrupa CEO'su Jim Farley, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışından sonrası için sadece AB ülkeleri değil, aynı zamanda Türkiye ve Güney Afrika ile de ticaret anlaşması yapması gerektiğini söyledi.

Farley, Londra'da bir konferansta yaptığı konuşmada, "Ford için İngiltere'nin 27 ülkeyle anlaşması kadar, Türkiye ve Güney Afrika ile ilişkileri de aynı önemdedir" dedi.

Farley bu konunun şimdiye kadar fazla tartışılmadığını söyledi. İngiltere'nin en büyük otomobil motoru imalatçısı olan Amerikalı otomotiv üreticisi Ford, AB üyesi olmayan fakat Gümrük Birliği içinde olan Türkiye'de van tipi araç imal ediyor.

'Sert Brexit' için de önlem alınıyor
Farley İngiltere'nin AB ile bir ticaret anlaşmasına varamaması halinde gümrük vergilerinin uygulanmasını gerektirecek bir "sert Brexit" durumunda, malların ve kişilerin serbest dolaşımını nasıl devam ettirebilecekleri üzerinde de çalıştıklarını söyledi.

Farley, "Sürtüşme doğmaması için, İngiltere dışındaki ülkeler de dahil olmak üzere, hükümetten ve diğer kurumlardan ne gibi desteğe ihtiyaç duyacağımız ve operasyonlarımızda ne gibi değişiklikler yapmamız gerektiği konusunda sürekli olarak kafa yoruyoruz" dedi. (Reuters)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

access_time07 Mayıs 2024 12:49

Türkiye'de, önümüzdeki 4 yıl içinde 206 kaza kara noktasında iyileştirme işlemi gerçekleştirilecek.

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

access_time07 Mayıs 2024 12:02

TSB'nin açıkladığı verilere göre, trafikteki sigortalı araç sayısı 23,3 milyonu geçerken, sigortalılık oranı ise yüzde 79,5'e yükseldi.

Benzin ve motorine indirim geliyor!

Benzin ve motorine indirim geliyor!

access_time07 Mayıs 2024 10:12

Jeopolitik riskler dolayısıyla petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonrası benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim yapılacağı tahmin ediliyor.

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

access_time06 Mayıs 2024 13:53

Almanya geçen yıl 786 bin adet elektrikli otomobil ihraç ederek, 36 milyar euro gelir elde etti.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)