Ford'dan üretim müjdesi

Ford'dan üretim müjdesi

access_time16 Ocak 2014 08:58
Ford'un Avrupa Halkla İlişkiler Direktörü John Gardiner'den Türkiye'ye müjdeli haber...
Detroit'te düzenlenen Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gardiner, Avrupa'da otomobil sektöründe son yıllardaki küçülmeye rağmen şirketin Türkiye'deki yatırımlarını sürdüreceğini söyledi.

Avrupa'nın kendileri için sadece Batı Avrupa'nın sınırlarıyla son bulmadığını ifade eden Gardiner, Türkiye'de Koç Holding ortaklığında gerçekleştirdikleri başarılı çalışmaları anlattı.

"Ford Motor Company'nin Türkiye'deki Koç Holding ortaklığındaki Ford Otosan, aslında küresel olarak otomobil sektöründeki en başarılı iş ortaklıklarından biri" diyen Gardiner, 50 yılı aşkın devam eden ortaklıkta, Ford Transitlerin üretildiği Kocaeli'deki fabrikanın önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.

Gardiner, "Ford Transitlerin imal edildiği Kocaeli'deki fabrikada, üretimi genişleteceğiz. Orada sadece orta ticari modeli olan Transit Custom üretilmiyor, Ford için global anlamda da önemli olacak olan daha büyük ticari modeller de (Transit) üretilmeye başlanacak. Bu büyük ticari modeller için Türkiye'de de büyük bir pazar oluşacağını düşünüyorum. Kocaeli'deki fabrikaya ilaveten, hemen yakınında Ford Otosan ile inşa edilmekte olan yeni fabrikada da Ford'un hafif ticari araçlarından Transit Courier üretiliyor olacak" dedi.

Ford için Türkiye'nin Avrupa'da kritik öneme sahip olduğunu ifade eden Gardiner, "Aslında Türkiye bizim Avrupa'da üçüncü büyük pazarımız konumunda. Birçok insanın bunu bildiğinden emin değilim ama İngiltere ve Almanya'dan sonra üçüncü sırada Türkiye geliyor. Türkiye'de pazarın lider konumunda da bulunuyoruz. Türkiye, Ford için son derece önemli bir pazar" diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

 Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

access_time09 Mayıs 2024 14:37

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortasında haziran ayında uygulanacak azami prim artışını yüzde 3,25 olarak belirledi. ...

Nissan kârını yüzde 92 artırdı

Nissan kârını yüzde 92 artırdı

access_time09 Mayıs 2024 12:58

Nissan'ın mart ayına kadar olan mali yıl kârı %92 artışla 426,6 milyar yene (2,7 milyar dolar) yükseldi

 Ağır ticari araç pazarında daralma

Ağır ticari araç pazarında daralma

access_time09 Mayıs 2024 12:21

2024 yılı Nisan ayı ağır ticari araç pazarı 2024 yılı Nisan ayına göre %26 azalarak 2.795 adet oldu.

Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında değişiklik!

Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında değişiklik!

access_time09 Mayıs 2024 10:07

İçişleri Bakanlığı, Fahri Trafik Müfettişi olmak isteyen ve olan kişilere yönelik yeni düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)