Galeri çetesinden 10 milyon TL'lik vurgun

Galeri çetesinden 10 milyon TL'lik vurgun

access_time25 Kasım 2014 11:50
Otomobil sahiplerinin güvenini kazanarak para vermeden araçların satışını üzerine alan çete, 10 milyon liralık vurgun yaparak ortadan kayboldu
İstanbul'da kendilerini lüks galeri işletiyormuş gibi gösterip otomobil sahiplerinin güvenini kazanarak para vermeden araçların satışını üzerine alan çete, 10 milyon liralık vurgun yaparak ortadan kayboldu.

Olay, bilişim şirketi sahibi S. D.'in Audi A5 marka aracını satmasıyla ortaya çıktı. İnternet sitesine koyduğu ilanının ardından iki şebeke üyesi S. D'e hiç pazarlık yapmadan aracı alacaklarını söyleyerek galerilerine davet etti. Galeriye giden Demir'i kapıda iyi giyimli sekreterler karşıladı. Galeri sahibi olarak görünen A.T., "Benim de Savaş isimli bir müşterim var. Sizin plaka ona çok uygun, hiç pazarlık yapmadan otomobilinizi ona alacağız" dedi. Görüşme sırasında sekreterler de A.T.'ye "Efendim 100 bin dolar para geldi hangi hesaba yatıralım, 200 bin dolar para geldi nereye gönderilim" diyerek S.D.'i etkiledi. 

'PARANI YARIN ELDEN AL' 

S.D., galeri görevlileriyle otomobilin satış devri için kapanmasına kısa süre kala notere gitti. Galeri yetkilileri parayı hesaba yatırdığını söyleyince acele bir şekilde aracın satışı yapıldı. Ancak hesabını kontrol eden S.D., anlaştıkları 177 bin 500 TL yerine sadece bin 750 TL yattığını fark etti. Durumu galeri yetkililerine iletti. Muhasebe hatası olduğunu söyleyen galericiler "Yarın gelin, paranızı nakit olarak alın" dedi. Ertesi sabah parayı almaya giden S.D., galerinin taşındığını gördü. Dolandırıldığını anlayan S.D., yaptığı araştırmada, otomobilinin başka bir galeri tarafından internet üzerinden 157 bin TL'ye satışa çıkarıldığını belirledi. İstanbul Anadolu Mahkemesi'ne giden S.D., kendisini dolandıran kişilerden şikâyetçi oldu. Otomobilinin satışını önlemek için de "satılamaz" şerhi koydurdu. İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Savcılığı, işadamı S.D.'in otomobilini dolandıran şebeke üyelerinin 100'e yakın kişiye de benzer yöntemlerle dolandırdığını saptadı. Aynı yöntemle dolandırılan ve mahkemelere koşan mağdurların dosyaları birleştirildi. 

100 KİŞİYE AYNI NUMARA! 

Yürütülen soruşturmada, şebeke üyelerinin sürekli yer değiştirerek paravan olarak lüks otomobil galerisi açtığı, bu sayede satışlarını üzerlerine aldıkları otomobiller ile yaklaşık 10 milyon TL'lik vurgun yaptığı belirlendi. Polis, lüks galeri çetesinin peşine düştü. (Zafer Halatçı/Sabah)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)