General Motors, Ay'da kiralık otomobil hizmeti verecek

General Motors, Ay'da kiralık otomobil hizmeti verecek

access_time14 Haziran 2022 12:57
ABD'nin en büyük otomobil üreticilerinden General Motors, Ay'daki insanlı görevlere ulaşım hizmeti vermeye hazırlanıyor.

Havacılık şirketi Lockheed Martin ile anlaşan General Motors, Ay'da gerçekleştirilecek insanlı görevlere ulaşım hizmeti sağlayacak otomobil serisi geliştiriyor.

Proje kapsamında tasarlanan otomobillerin, 2025'te gerçekleştirilmesi beklenen, 21. yüzyılın ilk insanlı Ay görevlerinden önce hazır olması planlanıyor.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Artemis programından bağımsız olarak yürütülen proje herhangi bir devlet desteği olmadan hayata geçirilecek.

Otonom sürüş kabiliyetine sahip olacak araçlar, Ay yüzeyinde insan veya teçhizat taşıma hizmeti sağlayacak güçte olacak. Ay yüzeyinin bir bölümündeki koşulları temel alan simulatörle tasarlanan otomobil sistemi, Dünya'daki yerçekiminin altıda birine programlandı.

General Motors'da gelişmiş araç dinamiği baş mühendisi olarak görev alan Jeff Vogt, "Dünya'da arazi ortamında iyi bir performans sergileyen bir araç tasarlamak için için yapacağınız şeyler, Ay'da yapacaklarınızla aynı. Yalnızca sayılarda bir değişiklik yapmanız gerekiyor" dedi.

Fox Business'e konuşan bir General Motors sözcüsü, hali hazırda yürütülen projenin amacının, otomobillerin insanlı görevlerden önce Ay'a gönderilmesi ve Ay'daki herhangi bir keşif gezisine kiralanması için hazır hale getirilmesi olduğunu kaydetti.

Güneş enerjisiyle şarj olacak olan otomobiller, kolay kullanım ve bakım özelliği sayesinde yaklaşık 10 yıllık bir kullanım ömrüne sahip olacak.

General Motors ABD ve Kanada'da 40 bin şarj istasyonu kuracak

 

General Motors'dan 785 milyon dolarlık yatırım

 

Generali'den güvenli araç kullanımı için 7 öneri

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)