Genişlikte had safha: Peugeot 301

Genişlikte had safha: Peugeot 301

access_time18 Temmuz 2013 09:40
Bu haftaki test sürüşümüzde misafirimiz Peugeot 301'di. Uzun yol testinde Peugeot 301 yolun hakkını verdi
BURAK TAŞÇI - OTOMOBILSAYFASI.COM
Geçtiğimiz hafta Peugeot 301'i test ettim. İstanbul-Ayvalık arasındaki uzun yol testimizde dağ, bayır, ova dinlemeden 301'le uzun yol arkadaşlığı yaptım. Motorun küçüklüğüne bakıp aldanmayın! 1.2 VTi benzinli motora sahip olan test aracımız yolun hakkını veriyor.
Peugeot'nun İçerenköy'deki yeni adresine gidip Peugeot 301'i teslim aldığımda otomobilin içine girdiğim anda '301 sınıfının en genişi en uzunu' dedim. 301'in içi oldukça genişti. Kapalı otoparktan yavaş yavaş dışarı çıkınca aracın içindeki her şeyi keşfetmeye başladım.



GENİŞLİK BUDUR!
Peugeot 301 ile karanlıktan aydınlığa çıktığımda otomobilin genişliğini daha da net farkettim. Arka koltuğa dönüp baktığımda ise 'Genişlikte sınırı zorlamışlar' dedim. Şöfor koltuğunda oldukça rahat biçimde oturmama rağmen arka koltuk diz mesafesi o kadar genişti ki resmen bacaklarınızı bükmeden oturabilmenize imkan sağlıyor.
İç mekan kalitesi sınıfına uygun şekilde. Dizayn olarak ise piyano siyahı difüzörler ve geliştirilmiş müzik sistemi dikkat çekiyor. Dashboard sert plastikten imal edilmiş ve yüksek konumlandırılmış. Kısa boylular için dezavantaj olabilir ancak koltuk yükseltmesi olduğu için bu sorun da ortadan kalkmış oluyor. Kapı cepleri ideal fakat alıştığımız cam kontrol tuşları maalesef aracın vitesinin iki yanına konumlandırılmış. Arka camları kontrolü ise ön koltukların arasındaki tuşlardan yapılıyor. Ortopedik koltuklarıyla uzun seyahatlerde rahatsızlık duymuyorsunuz.



DIŞ İHTİŞAM SINIFININ ÜSTÜNDE
Peugeot 301'in dış görünüşü gerçekten sınıfına göre oldukça ihtişamlı. Geniş konumlandırılmış farlar, kaput üstündeki Peugeot arması ve armanın altında ön difüzörün en üstünde gizlenmiş Peugeot yazısı  kaslı ön görünümü nikelajlı çerçeve ile tamamlıyor. Yan görüntüsünden bakınca da yatay konumlandırılmış düz çizgi 301'in arkasına kadar gidiyor. Bu çizgiler en son arka çamurluğa taşmış olan stop lambalarıyla bütünlük sağlıyor. Yüksek konumlandırılmış bagaj kapağı elektrikli olarak kontrol ediliyor. Bagaj kapağı ister sustalı anahtardan ister içerden bir tuş ile kontrol ediliyor.
DEVASA BAGAJ HACMİ
Peugeot 301 tamamen Türk aile yapısına uygun tasarlanmış diyebiliriz. Geniş ve rahat iç mekan, büyük bagaj Türk vatandaşlarına uygun. Bagaja tabiri caizse iki insan rahatlıkla sığar.
Peugeot 301 küçük motor hacmiyle akaryakıttan tasarruf sağlamayı başarmış. Şehir içinde karma trafikte 6.7 litre benzin tüketen 301, şehirlerarası yolda 5.1 litre yakıta kadar düştü. İstanbul-Ayvalık arasında yaptığımız testte 301'in motor performansı oldukça tatmin ediciydi. Motor hacmine göre süratlenmesi kullanıcısına motorun küçük olduğunu unutturuyor.
Hız sabitleyici, ABS, ESP, EBD, hava yastıkları, USB'li MP3 çalarlı müzik sistemi ile albeni kazanan Peugeot 301 testimizden başarıyla geçti. Fiyatına göre oldukça iyi performans gösteren Peugeot 301'ie 32.350 TL'ye sahip olabilirsiniz...
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Mokka’dan ayrılmak zor oldu

Mokka’dan ayrılmak zor oldu

access_time20 Mayıs 2014 09:53

Otomobilsayfasi.com yazarı Levent Çezik Opel’in Suv’u Mokka’yı test etti. İşte Mokka’dan izlenimler;

​Ayten 14 Avrupa ülkesinde test sürüşü yapacak!

​Ayten 14 Avrupa ülkesinde test sürüşü yapacak!

access_time12 Şubat 2014 12:34

Hyundai i10, dayanıklılığını ve kalitesini kanıtlamak adına 14 farklı Avrupa ülkesini ziyaret edecek.

BMW i8 test sürüşünde sınıfta kaldı

BMW i8 test sürüşünde sınıfta kaldı

access_time28 Ocak 2014 10:45

BMW'nin elektrikli otomobili baş ağrıtacağa benziyor...

Audi S1 böyle görüntülendi

Audi S1 böyle görüntülendi

access_time27 Ocak 2014 14:33

Audi'nin küçük hathbach modeli S1 yeni haliyle kış testinde yakalandı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)