Ghosn'un avukatı konuştu: Önce ihanet dedik, sonra hak verdik

Ghosn'un avukatı konuştu: Önce ihanet dedik, sonra hak verdik

access_time04 Ocak 2020 21:29
İstanbul üzerinden Lübnan'a kaçan Ghosn'un avukatı: 'Önce ihanet dedik sonra hak verdik'

Japonya'da yargılandığı sırada Lübnan'a kaçan Renault-Nissan'ın eski patronu Carlos Ghosn'un avukatı haberi alınca ihanete uğradığını düşündüğünü daha sonra ise müvekkiline hak verdiğini açıkladı.

Ghosn'un avukatlarından Junichiro Hironaka müvekkilinin kaçışını önce "ihanet" olarak yorumladığını daha sonrasındaysa bu davranışın arkasında Japon yargı sisteminin aşırı katılığının bulunması sebebiyle anlayışla karşıladığını ifade etti.

Renault-Nissan'ın eski patronu 130 günlük tutukluluğunun ardından şartlı tahliye edilmiş ve ev hapsinde yolsuzluktan yargılanmayı bekliyordu.

'29 Aralık'tan beri Ghosn takip edilmiyor'

Öte yandan Ghosn'un gözetiminden sorumlu özel güvenlik firmasının bu görevi bir süredir yapmadığı ortaya çıktı.

Reuters'ın konuya yakın üç kaynağa dayandırdığı haberde Nissan tarafından tutulan firmanın 29 Aralık'tan beri iş insanını ve görüştüğü kişileri kontrol etmediği belirtildi.

Ghosn'un eski avukatları ise insan haklarını ihlal eden bu kontrollerin durdurulmasını istediklerini ve Ghosn'un da şirket hakkında şikayette bulunmayı düşündüğünü ifade etti.

Nisan 2019'dan beri Tokyo'da ev hapsinde bulunan iş insanı, yargı izni olmaksızın en fazla 3 gün evinden uzaklaşabilme hakkına sahipti. Fakat Japonya dışına çıkma izni bulunmuyordu.

Avukatlarının büroları dışında internet kullanma hakkı da bulunmayan Ghosn'un eşi Carole ile de görüşmesi ya da bağlantıya girmesi yasaktı. Avukatları bu kararın tek hedefinin Ghosn'un moralini bozmak olduğunu belirtiyor.

Geçtiğimiz salı ilk defa konuşan eski CEO, "İnsan haklarının yok sayıldığı, suçun yaygın olduğu ve tek taraflı Japon yargı sisteminin suçluluk karinesinin üzerinde sayıldığı sistemi terk ettim." açıklamasında bulunmuştu.

Ghosn'un kaçışı üzerindeki sis perdesi

İş insanının Japonya'dan nasıl kaçtığı konusunda hala birçok soru işareti bulunuyor. Kansai Uluslarararası Havaalanı'ndan özel bir yolcu uçağına bindiği sanılan Ghosn'un önce İstanbul'a oradan da başka bir uçakla Beyrut'a geçtiği tahmin ediliyor. Fransız basını Lübnan, Brezilya ve Fransa vatandaşlığı bulunan Ghosn'un üç pasaportuna el konulmasına rağmen giç yanından ayırmadığı dördüncü bir Fransız pasaportunun olduğunu ileri sürüyor. İş insanının sınır kontrollerinden kolayca geçmesi de bu pasaporta bağlanıyor. (euronews)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)