Goldman Sachs'a göre durumu iç açıcı değil

Goldman Sachs'a göre durumu iç açıcı değil

access_time28 Şubat 2017 17:14
Goldman Sachs'ın analistleri, Tesla'nın gidişatının iç açıcı olmadığını ifade etti.Şirketin nakit ihtiyacı olduğunu belirten analistler, şirket hisselerinin yüzde 30 değer kaybedeceğini belirtti.

Otomotiv ve teknoloji dünyasının İron man'i olarak bilinen Elon Musk, geleceğin teknolojisini günümüze taşımaya devam ediyor. Otomotiv sektörüne elektrikli otomobilleri ile yeni bir soluk getiren Musk, Tesla şirketini dünya çapında bir marka haline getirdi. Kullandığı teknoloji itibari ile dünyanın en değerli arabalarını üreten firma, geçtiğimiz yılı çok iyi istatistiklerle kapattı.

Fakat dünyaca tanınan Goldman Sachs bankasının analistleri, Tesla'nın durumun pekte iyi olmadığını ifade etti. Tesla Model 3 modelinin Temmuz ayında başlayacağını belirten Elon, ön gördüğü tarihte üretime başlayamayacak gibi görünüyor. Ayrıca Musk'ın satın aldığı Solar City şirketi de yeni yeni başarılı uzay çalışmalarına imza atmaya başladı. Lakin analistlere göre Solar City şirketinde henüz başarısını kanıtlayamadı. Bununla birlikte Tesla'nın nakit ihtiyacı olduğunu da belirten analistler, hisselerinde yüzde 30 değer kaybedeceğini de ifade ediyor.

Tesla'nın ne kadar kötü durumda olduğu elbette tartışılır. Zaten şirketin sahibi Elon Musk'ın elindeki sermayenin geri dönüşümü sağlamak için büyük yatırımlar yaptığını biliyoruz. Sürekli gelişmelere geleceğin teknolojisine yatırım yapan dahi girişimci, umarız ki böyle gidişatlar ile başa çıkabilir ve büyümeyi sürdürebilir.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)