Google’ın otomobili çevirmeye takıldı...

Google’ın otomobili çevirmeye takıldı...

access_time14 Kasım 2015 08:59
Google’ın geliştirme aşamasında olduğu kendi kendisine gidebilen otomobili, test sürüşü için çıktığı trafikte motosikletli polis tarafından çevrildi.
Saatte 25 mil (40 km/s) hızla giderken polis tarafından durdurulan otomobilin, normalden yavaş gittiği bildirildi. Ancak sürücü koltuğunda kimse bulunmadığı için araca herhangi bir ceza kesilmediği kaydedildi. Mountain View Polis Merkezi, aracı herhangi bir işlem yapılmadığını doğrularken, söz konusu yolda yasal olarak 35 mil (54 km/s) hızla seyredilmesi gerektiği belirtildi.

‘Hiç ceza yemedik!’

Google’dan yapılan açıklamada da, “Normalde yavaş gittiği için normal insanların kullandığı araçların kenara çekildiğini pek sanmıyoruz!” denilirken, bu olayın, polis memurunun “merakından” kaynaklanmış olabileceği kaydedildi.

Söz konusu test araçlarının hızının, güvenlik gerekçeleriyle saatte 25 mil hız yapabilecek şekilde ayarlandığını da hatırlatan Google, bu araçların zaman zaman “çevirmeye” yakalandıklarını hatırlatırken, “Ancak temiz bir sicilimiz var. Bugüne kadar test araçlarımız yaklaşık 2 milyon kilometrelik sürüş yaptı ve kesinlikle ceza yemedi!” ifadesini kullandı.

Çıkan haberlerde, yasalara göre cezaların sürücü koltuğundaki kişiye kesildiği hatırlatılırken, Google, “Şayet bizim araçlarımızdan biri haklı olarak ceza yemişse, biz bu cezanın şirkete kesilmesini kabul ediyoruz” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)