Hedef Filo'dan 2013'te 350 milyon TL yatırım

Hedef Filo'dan 2013'te 350 milyon TL yatırım

access_time12 Şubat 2013 12:43
perasyonel filo kiralama sektöründe hizmet veren Hedef Filo, 2013 yılında 350 milyon lira yatırımla 18 bin kontratlı araca ulaşmayı hedefliyor
OTOMOBILSAYFASI.COM
Hedef Filo'nun, 2012 yılı değerlendirmesi ve 2013 yılı hedeflerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında şirkete ilişkin veriler paylaşıldı.
      Hedef Filo Yönetici Direktörleri Önder Erdem ve Ersan Öztürk'ün ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında, sektörde 10'uncu yılını kutlamaya hazırlanan Hedef Filo'nun müşteri memnuniyeti merkezli yaklaşımı ve uzman insan kaynağı sayesinde sektörün lider markalarından biri olduğu belirtildi.
      Toplantıda konuşan Direktör Ersan Öztürk, 2013 yılında yaklaşık 350 milyon lira yatırım gerçekleştirerek yüzde 30 büyüme hedefinde olduklarını dile getirerek, Türkiye'de henüz birkaç yıl öncesine kadar sadece uluslararası ve büyük ölçekli şirketlerin tercihi ile sınırlı kalan operasyonel filo kiralama sektöründeki araç parkının orta ve küçük ölçekli şirketlerin de ilgisiyle büyüdüğünü söyledi.
      Öztürk, 2002 yılında 12 bin olan toplam araç sayısının, son 5 yılda ortalama yüzde 15 büyüyerek bugün 165 bin seviyesine ulaştığını ifade etti.
      Şirketin, sektörde var olan potansiyel doğrultusunda 2003 yılında Hedef Alliance Holding bünyesinde kurulduğunu ve ardından 2006 yılının sonunda Hedef Alliance'tan ayrılarak alanında tek başına faaliyetlerini devam ettirdiğini hatırlatan Öztürk, şirketin bugün yüzde 9'luk pazar payına sahip olduğuna işaret etti. Öztürk, şu değerlendirmelerde bulundu:
      ''Hedef Filo olarak 2012 yılı sonu itibariyle sektörde 151 kişilik personelimiz, 14 bin kontratlı aracımızla 2 bin 200 müşterimize hizmet ulaştırdık.
      Müşterilerimizin hayatını kolaylaştırma üzerine kurulu felsefemizle hizmet kapasitemizi her geçen gün geliştiriyoruz. Teknoloji tarafında sektörümüzde dünyada önde gelen kurumsal kaynak planlaması yazılımlarından birinin uygulamasını tamamlamış durumdayız. Tüm bu gelişime yönelik faaliyetlerimizle birlikte 10'uncu yılımızı kutlayacağımız 2013 yılında yaklaşık 350 milyon liralık yatırım gerçekleştirerek yüzde 30 büyüyeceğiz. Bu hamleyle istihdam oranımızı 172 personele çıkararak kontratlı araç sayımızı 18 bin adede yükselteceğiz.''
''2012 yılında toplam 205 bin çağrıya cevap verdik''
      Hedef Filo Yönetici Direktörü Önder Erdem de Hedef Filo'nun 10 yıllık geçmişine bakıldığında müşterileriyle birlikte büyüdüğünü, müşterileri büyürken yanlarında olan bir marka olmaya özen gösterdiğini ifade ederek, ''Yurt çapında 700'ü aşkın anlaşmalı yetkili servis ile çalışmaktayız. Yaygın servis ağımız sayesinde müşterilerimiz Türkiye'nin neresinde olurlarsa olsunlar herhangi bir sorun ile karşılaştıklarında tüm ihtiyaçlarına yanıt verebilmekteyiz'' dedi.
      Erdem, müşteri memnuniyeti odaklı çalışma politikaları ile sektöre ilk olarak ''portföy yönetici'' tanımını getirdiklerini belirterek, ''Her müşterimize bir portföy yöneticisi atayarak, sektördeki en yakın rakibimizin 2 katından daha fazla direkt satış ekibiyle hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin en doğru hizmeti sürekli ve kesintisiz almasını sağlamak için 43 kişiden oluşan portföy ekibimizi 2013 yılı sonunda 56 kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.
      Erdem, 2005 yılında 7/24 kesintisiz hizmet veren çağrı merkezi kurduklarını hatırlatarak, 2012 yılında toplam 205 bin çağrıya cevap verdiklerini aktardı.
      Hasar yönetim ekiplerinin 2012 yılında yaklaşık 16 bin 500 hasarı Türkiye genelinde başarıyla yönettiğini, mekanik ekibin ise yaklaşık 34 bin bakım ve arıza hizmeti verdiğini, yaklaşık 25 bin lastik değişimi gerçekleştirdiğini anlatan Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü:
      ''Müşteri memnuniyeti başarıyı getiriyor. Bu başarıya uzanan yolda da müşteri memnuniyeti sağlarken, her türlü ihtiyaçlarını kendi ihtiyacımız olarak görerek buna uygun çözümler sunuyoruz. 10 yıllık süreçte elde ettiğimiz başarının da anahtar noktasının bu olduğuna inanıyor, bu doğrultuda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Müşteri memnuniyetini yalnızca sözde bırakmıyor, düzenli olarak anketlerle ve algı araştırmalarıyla kendimizi ölçüyoruz.
      Adını başarı ile özdeşleştiren kurumlarla uzun yıllar sürecek işbirlikleri gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Bu çerçevede Galatasaray Spor Kulübü ile geçtiğimiz yıl başlayan işbirliğimizi başarılı bir şekilde devam ettirmekteyiz. 53 araçlık sponsorluğumuzun süresini uzatmak ve araç sayısını önemli oranda artırmak üzere görüşmelerimizi sürdürüyoruz.''
      Şirketin sosyal sorumluk projeleri hakkında da bilgi veren Erdem, projeler kapsamında 2005 yılında her araç için bir ağaç diktiklerini söyledi.
      Erdem, son olarak da şirketin idari işlerinde kullanılmak ve müşteriler arasında elektrikli araç kullanımını artırmak amacıyla 3 adet elektrikle çalışan aracı filolarına kattıklarına değinerek, ''Bu anlamda çevreye olan duyarlılığımızı yansıtan projelerimize devam edeceğiz'' diye konuştu.
      Toplantıda, şirketin 2012 yılı müşteri sayısı 2 bin 200, kontratlı araç sayısı 14 bin, çalışan sayısı 151, yatırım miktar 240 milyon lira olarak duyurulurken, 2013 yılına ilişkin hedefler ise, müşteri sayısında 3 bin 200, kontratlı araç sayısında 18 bin, çalışan sayısında 172, yatırımda 350 milyon lira, büyüme yüzdesi de yüzde 30 olarak açıklandı.
     ''Sigorta şirketlerinin kısa mesafeli görüşleri, bizim gibi uzun mesafeli görüşleri olan şirketleri etkiliyor''
     
Toplantı sonunda basın mensuplarının sigorta sektöründe yaşanan son gelişmelerin sorulduğu Ersan Öztürk, sigorta şirketlerinin kısa mesafeli görüşlerinin, kendileri gibi uzun mesafeli görüşleri olan şirketleri etkilediğini belirterek, ''Sigorta sektörü, analizlerle, istatistiklerle harket eden bir endüstri olması gerekirken, maalesef Türkiye'de böyle değil'' dedi.
      İkinci el araç piyasasının kendilerini etkileyip etkilemediği sorusuna ise Erdem ve Öztürk, ikinci el piyasasının büyümeyi olumsuz yönde etkileyen değil, kısa vadede büyümeyi hızlandıran bir piyasa olduğu yanıtını verdi.
      Anlık kur değişimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Önder Erdem, anlık kur verilerinin uzun vadeli iş yaptıkları için kendilerini etkilemediğini dile getirdi.
      Filo kiralamada ticari araç kiralamasının yasaklanmasına ilişkin bir soru üzerine Ersan Öztürk, bu uygulamanın karayollarının güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığını dile getirdi. Öztürk, mantıklı olanın bu yasağın yarın kaldırılması olduğunu, fakat bürokrasinin böyle işlemediğini belirtti. Uygulamanın ekonomiyi sıkıntıya soktuğunu ifade eden Öztürk, ''Ben önümüzdeki 2 yıl içinde bu yasağın kalkacağını düşünüyorum'' değerlendirmesinde bulundu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)