Her eve araç şarj istasyonu zorunluluğu!

Her eve araç şarj istasyonu zorunluluğu!

access_time10 Temmuz 2018 08:50
İngiltere, yeni yapılacak evlere ve işletmelere şarj istasyonu ekleme zorunluluğu getirmeyi teklif ediyor

İngiltere hükümeti, benzinli otomobil satışını 2040’a kadar bitirmek istiyor. Elektrikli araçlar bu planı harekete geçirmek için kilit bir rol üstleniyor ancak bu araçları kullanmak için gerekli şarj istasyonları maalesef çok az ve aralarında çok fazla mesafe var. Bunun için ise İngiltere'nin yeni bir teklifi var.

İngiltere, yeni yapılacak evlere ve işletmelere şarj noktası ekleme zorunluluğu getirmeyi teklif ediyor. Bu konuda elini taşın altına sokacak olan şirketlere de 400 milyon sterlin fon ayrılacağı açıklandı. 

Dünyanın önemli bir şarj altyapısına ihtiyacı olduğu bir gerçek. Ulaştırma Bakanı Chris Grayling “Hedefimiz dünyada sıfır salınımlı araçlara sunulmuş en kapsamlı destek paketlerinden birine sahip olmak” sözleri ile bu konunun hafife alınmayacağını belirtti.

Getirilecek olan Otomatik ve Elektrikli Araçlar Yasası ayrıca otoyollardaki dinlenme istasyonlarına ve büyük benzin istasyonlarına şarj noktası bulundurmayı zorunlu kılıyor. Bu yasa tasarısı kabul edilirse, İngiltere önemki bir değişim süreci içerisine gierecek.

Lityum-iyon bataryaların kapasitesi son 5 yılda ciddi bir artış gösterdi. Şarj süreleri ve kapasitelerin 2040’a kadar benzinli araçların seviyesine kolayca erişebileceği düşünülüyor. Ek olarak Grayling “Ödül sadece temiz ve sağlıklı bir çevre değil aynı zamanda Birleşik Krallık ekonomisini, 2050’de 7,6 trilyon Sterlin olması beklenen bir pazardan ciddi bir pay alabilecek duruma getirmiş olacağız.” dedi. (Ünsal Sarıtoprak/Teknolojioku)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)