Hidromek'ten dev satın alma

Hidromek'ten dev satın alma

access_time18 Kasım 2013 14:39
HİDROMEK firması, Mitsubishi'nin motor greyder iş kolunu satın aldı...
İş makineleri üreten HİDROMEK firması, Mitsubishi Heavy Industries'in motor greyder iş kolunu satın aldı. Bugün Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde söz konusu satın almanın imza töreni düzenlendi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, imza için "Kızımız Mitsubishi'yi oğlumuz HİDROMEK'e aldık" yorumu yaptı.
Törende konuşan Çağlayan, dünyanın neresine giderse gitsin ürünlerine rastlamaktan onur duyduğu HİDROMEK firmasının yapılan anlaşma ile tam bir makas değişikliğine gittiğini söyledi.

MUHALEFETE YÜKLENDİ
11 yıl öncesine kadar Türkiye'nin yurtdışına yatırım yapmasının ayıplandığını ve bu durumun ülkeden sermaye kaçışı olarak değendirildiğini kaydeden Çağlayan, "Bugün hala maalesef bunu idrak edemeyen muhalefet partilerinin genel başkanları var. Geçenlerde bir konuşmamda Türk firmalarının 25 milyar dolardan fazla uluslararası yatırımını iftihar ederek söylemiştim. Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Başkanı bir konuşmasında 'Bakın, Ekonomi Bakanı'na gülüyor. Firmaların yurtdışında yatırım yapmasına seviniyor' dedi. Evet, sonuna kadar sevinirim. Çünkü ben, yeni Türkiye'nin Ekonomi Bakanıyım, onlar maalesef eskide kaldılar, eskide kalmaya devam edecekler" diye konuştu. Yeni Türkiye'de artık firmaların kabına sığmadığını anlatan Çağlayan, bu anlamda Ankara'nın önemli bir kent olduğunu söyledi.

"MARKA DEĞERİNDE MESAFE ALMALIYIZ"
Bakan Çağlayan,Türkiye'nin Gayri Safi Milli Yurtiçi Hasıla'sının Hollanda'dan daha iyi olmasına rağmen Hollanda'nın dünyadaki ekonomik etkinliğinin Türkiye'den fazla olduğunu ve bunun sebebinin Hollanda'nın uluslararası çapta çok sayıda şirkete sahip olmasına bağladı. Çağlayan, "Türkiye için makas değişikliği burada" diye ekledi.
Türkiye'nin son 10 yılda önemli başarılar elde ettiğini ve gelecek 10 yılda da aynı başarıyı göstereceğini ifade eden Çağlayan, söz konusu başarıda özel sektörün payının büyük olduğunu kaydetti.
Türkiye'nin yüksek katma değerli ve yüksek teknoloji içeren ürünler üreten, Ar-Ge ve inovasyonu önemseyen firmalara ihtiyaç duyduğunu anlatan Çağlayan, yeni Teşvik Sistemi'nin özünün bu kavramlara odaklı olduğunu söyledi.
Dünyada birçok şirketin tek başına marka değerlerinin oldukça yüksek olduğunu belirten Çağlayan, Türkiye'nin ilk 100 firmasının toplam marka değerinin ise 31 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu dile getirdi. Çağlayan, Türkiye'nin bu anlamda katetmesi gereken çok mesafe olduğuna işaret etti.

TÜRKİYE'NİN 123'ÜNCÜ BÜYÜK FİRMASI
ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise HİDROMEK'in 35 yıl önce kurulmasına karşı bugün Türkiye'nin 123'üncü büyük firması olmasının gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
Firmanın Ar-Ge, inovasyon ve yenilikçiliğe verdiği önemle dünya markası olduğunu vurgulayan Özdebir, "HİDROMEK, Ankara'dan çıkan bir firma olarak dünya devi Mitsubishi'nin bir bölümünü teknolojisiyle, dağıtım haklarıyla, binasıyla, müşteri zinciriyle ülkemize kazandırdı. Bu çok önemli bir gelişme" değerlendirmesinde bulundu.
HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt, anlaşmayla Mitsubishi'nin Tayland'da yerleşik greyder üretim tesisininde tüm tasarım,üretim, know-how ve satış sonrası hizmetleriyle birlikte satın aldıklarını belirtti. Böylece Tayland'daki İspanya ve Rusya'nın ardından yurtdışındaki üçüncü yatırımları olcağını ekledi.

DÜNYA ÇAPINDA KABUL GÖRMÜŞ BİR İŞ
HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt, bu anlaşmayla, HİDROMEK’in Mitsubishi Heavy Industries’in (MHI) zemin tesviyesi, yol inşaatı, kar mücadelesi gibi önemli faaliyetlerde kullanılacak dünyada da kabul görmüş Motor Greyder işini devraldıklarını belirtti. Anlaşma kapsamında MHI’nin tüm tasarım ve üretim know-how’ı, teknolojisi ve satış sonrası operasyonlarının yanı sıra MHI ürünlerinin şimdiye kadar üretilerek dünyaya dağıtıldığı Tayland’da yerleşik üretim tesisi olan MHI-Pornchai Machinery Co., Ltd. firmasının tüm hissesinin de yer aldığını söyleyen Bozkurt, “Bu anlaşmayla HİDROMEK Motor Greyder’lerin ürün geliştirme, üretim, dağıtım ve servis ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.
“Yapılan anlaşma her iki tarafın menfaatlerini en üst düzeyde tatmin etmektedir” diyen Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti:”MHI tarafından ana iş yetkinliklerine odaklanma sağlanırken HİDROMEK tarafında güçlendirilmiş bir ürün gamıyla yeni pazarlara açılacağız. Bu sayede şirketimizin satış ve ihracatının büyütülmesi sağlanacak. HİDROMEK dünyaca tanınmış Motor Greyder hattını kendi ürün gamına dâhil ederek müşterilerine daha geniş bir ürün yelpazesi sunabilmenin yanında mevcut Kazıcı Yükleyici ve Hidrolik Ekskavatör ürünlerini de Asya ve ASEAN pazarlarına sunacak. Bu stratejik hamle HİDROMEK’in 10 senelik büyüme planını ve İş Makinalari sektöründe global bir marka olma hedefini destekliyor.”
HİDROMEK, söz konusu devralma işlemi kapsamında MHI’ın Tayland’daki üretim operasyonlarını mevcut çalışanlarını muhafaza ederek devam ettirecek. Dünya çapındaki nihai müşterilere her türlü destek HİDROMEK’in kendi dağıtım ağının yanı sıra, koşullar el verdikçe MHI’nin mevcut ilişkileri de kullanılarak sağlanacak. Bu anlaşma doğrultusunda MHI’ın, Motor Greyder’lere bir süre daha üretim için gerekli parça ve aksamın yanı sıra teknik destek sağlayacağını kaydeden Hasan Basri Bozkurt, belirli bir süre boyunca Japonya’daki müşterilere satış sonrası hizmetin sunulacağını söyleyerek “Bu sürelerin bitiminde tüm bu faaliyetlerin tamamı HİDROMEK tarafından yerine getirilecek. Yaptığımız bu devralma HİDROMEK’in iş makinası sektöründe dünya markası olma vizyonunun hayata geçirilmesi yönündeki harika yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olacak” diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)