Hyundai'den dev istihdam

Hyundai'den dev istihdam

access_time03 Haziran 2013 10:58
Hyundai i10 yan sanayi ile birlikte yaklaşık 3bin kişiye istihdam yaratacak
Hyundai Assan’ın küçük otomobil sınıfındaki modeli Yeni i10 (İngilizce okunuşu Ay Ten), Eylül’de İzmit fabrikasındaki bantlardan inmeye hazırlanıyor. Yeni Hyundai i10, yan sanayi ile birlikte yaklaşık 3 bin kişiye istihdam yaratacak.
Hyundai’nin Türkiye’yi küçük otomobil üssü haline getirecek yeni yatırımının ilk meyvesi Eylül ayında bantlardan inecek. Markanın A sınıfındaki modeli Yeni i10 (İngilizce okunuşu Ay Ten), yan sanayi ile birlikte 2 bin 800 kişiye ek istihdam sağlayacak. Gelecek dönemde istihdam 3 bin adedi zorlayacak. Yeni i10 modelinin üretimiyle Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nın yıllık kapasitesi 200 bin adedin üzerine çıkacak.
‘2013 dönüm noktası’
Geçen yıl Mayıs’ta ilk kez açıklanan 1.1 milyar liralık yatırım kararının ardından Hyundai Assan’ın İzmit Fabrikası’nda yapılan çalışmalar neredeyse tamamlandı. Pres, Gövde ve Montaj hatlarında yapılan büyütme çalışmalarında son aşamalar da bitiyor. Bu sayede Yeni i10’un Eylül ayı sonu itibariyle Türkiye ve tüm Avrupa için bantlardan indirilmesi planlanıyor.
Hyundai Assan Başkan ve CEO’su Won-Shin Chang, “Hyundai Assan Fabrikamız’da 1997 yılından bu yana Türkiye ve bölgedeki ülkeler için araç üretiyoruz. Fakat 2013 yılı, fabrikamız için bir dönüm noktası olacak. Şu ana kadar Türkiye’de yaptığımız toplam yatırım miktarından daha fazla tutardaki yatırımla hayata geçirdiğimiz yeni projemiz sayesinde kapasitemizi ikiye katlayarak en az 200 bin adetler seviyesine çıkaracağız. Bu yatırımımızın kardeş ülkemiz Türkiye’nin ekonomisine büyük katkı sağlayacak” dedi.
6 bin 300 kişiye ulaşıyor
Yeni yatırımla birlikte yaratılacak ek istihdam sayısı da artırıldı. Daha önce yan sanayi üreticileriyle birlikte toplam 2 bin 400 civarı olarak açıklanan yeni işçi sayısı 2 bin 800 kişi oldu. Hyundai Assan Fabrikası’nda ise yeni yatırımla bağlantılı olarak direkt 775 kişilik ek istihdam yapılacak. Gelecek yıl sonunda Hyundai Assan için fabrika ve yan sanayide çalışan kişi sayısı 6 bin 300’ün üzerine çıkacak.
Gövdeyi robot işçiler yapıyor
Yatırımla fabrikanın Pres hattına i10’un üretimine özel olarak yeni bölümler eklendi. Ayrıca Gövde hattında genişletme çalışmaları yapıldı ve yeni eklenen robotlar sayesinde bu hat tamamen otomatik üretime geçmiş oldu. Bu bölümde görev alan çalışanlar diğer bölümlere yönlendirildi. Ayrıca Montaj bölümünün hat uzunluğu da iki katına çıkarıldı ve bant çıkışının ardından ikinci bir test hattı daha eklendi.
4 Koreli şirketi daha getirdi
Yeni i10’un üretimi için Türkiye’ye yatırım yapan 4 yeni Koreli yan sanayi üreticisiyle birlikte mevcut olan yan sanayi kuruluşlarının sayısı 30’un üstüne çıktı. Hyundai Assan İzmit Fabrikası, 2010’dan bu yana üretilen i20 modelinin yanına eklenecek Yeni i10 ile Avrupa’nın küçük otomobil üretim üssü haline gelecek. Bantlardan çıkan araçlar Avrupa dahil 30’dan fazla ülkeye ihraç edilecek. 2014’te 160 bin, 2015’te ise 180 bin adetlik ihracat yapılacak.
Mevcut i10’dan büyük olacak
Yeni i10’un tasarım çizgisi resmi olarak açıklanmasa da yukarıdaki fotoğraftaki modele benzeyecek. Yeni i10, mevcut modelden (yanda) büyük olacak. Global tanıtımı ise Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gerçekleşecek.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Togg'da zırh detayı

Togg'da zırh detayı

access_time30 Nisan 2024 11:48

Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uygulanıyor.

Stellantis'in ilk çeyrekte geliri yüzde 12 azaldı

Stellantis'in ilk çeyrekte geliri yüzde 12 azaldı

access_time30 Nisan 2024 10:40

Stellantis N.V.'nin 2024 yılındaki ilk çeyrek net geliri, yıllık bazda yüzde 12 azaldı.

Volkswagen'in satışları düştü

Volkswagen'in satışları düştü

access_time30 Nisan 2024 09:01

Volkswagen'in ilk çeyrekte daha düşük satış geliri ve kar marjları açıkladı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)