İkinci el araç fiyatlarında beklenti ne yönde olacak?

İkinci el araç fiyatlarında beklenti ne yönde olacak?

access_time08 Aralık 2023 13:43
İkinci el araç ticaretine yönelik düzenleme sektörde heyecan yaratıyor. Bu kararın sektöre ve araç fiyatlarına nasıl yansıyacağı konusunda Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, açıklamalarda bulundu.


Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araçların ticaretine ilişkin yaptığı yönetmelik değişikliği, sektörde yeni bir dönemi başlatıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan bu yeni düzenleme ile ikinci el araç satışlarındaki "6 ay ve 6 bin kilometre" şartı ve ilan kısıtlamasının süresi 6 ay daha uzatıldı. 1 Ocak 2024'te sona erecek uygulama, 1 Temmuz 2024'e kadar devam edecek.

Bu kararın sektöre ve fiyatlara yansıması nasıl olacak? Konuya ilişkin Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç Habertürk’e değerlendirmelerde bulundu.

"BU UYGULAMADAN SONRA SIFIR ARAÇLAR GERÇEK DEĞERİNE İNDİ"

Bu uzatmanın olumlu bir adım olduğunu belirten Erkoç, “Bu uygulamalardan sonra sıfır araçlar gerçek değerine indi. Sıfır araçlar inince ikinci el araçlar da gerçek değerine gelmiş oldu. Şu anda piyasada yüzde 20-25 oranında bir düşüş oldu” diye konuştu.

ARAÇ ALMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Erkoç kurun yükselmesinin etkilerine dikkat çekerek, “Eğer kur yükselmeye devam ederse kesinlikle etkilenir. Bu yüzden gerçek ihtiyaç sahipleri araç almak isteyenler bir an evvel araçlarını alsın diyoruz. yılbaşından sonra ocak ayının 15’inden sonra fiyatların yine yükselebileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İkinci el araç fiyatlarına ilişkin yasak uzatıldı

 

Araç fiyatlarındaki düşüşten kasko poliçe fiyatları da etkilendi

 

Motorine üst üste ikinci indirim!

 

Araç sahipleri dikkat: Benzine de indirim geliyor!

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)