İngilizlerin kıskançlık krizi

İngilizlerin kıskançlık krizi

access_time26 Temmuz 2013 11:23
Ford Transit üretiminin İngiltere'den Kocaeli'ye kaydırılmasına tepkiler sürüyor
Ford şirketinin Transit üretimini İngiltere’den Kocaeli’ye kaydırma kararı üzerine, 40 yıldır bu araçları imal eden Southhampton’daki tesisin bu hafta kapatılmasına tepkiler sürüyor. İndependent gazetesi, “Esnaf ve küçük şirket sahiplerince çok sevilen Ford Transit kamyoneti bir İngiliz kurumu olmaktan çıktı” diye yazdığı haberinde, Ford’un kararını eleştirirken, “Böylece artık beyaz kamyonetin şoförü, günlük turlarının sonunda Türk kebabını kıtır kıtır yemekle kalmayacak aynı zamanda Türk yapımı bir araçta da oturacak” esprisini de yaptı.
İndependent gazetesi, Southhampton’da üretilen 7 milyon adet Transit’in sonuncusunun bu hafta üretim hattından çıkarak “40 yıllık otomotiv tarihini sona erdirdiğine" dikkat çekerek tesisin kapatılması üzerine 356 çalışanın işsiz kalacağını kaydetti.
Ford’un 1972 yılından bu yana söz konusu tesiste kamyonetlerden ambülanslara ve polis araçlarına kadar çeşit çeşit Transit araçlarının üretildiğini anımsatan gazete, şöyle devam etti:
“Böylece, artık beyaz kamyonet şoförü, günlük turlarının sonunda hiç eksik olmayan Red Bull kutusunu içip The Sun gazetesinde göz gezdirirken Türk kebabı kıtır kıtır yemekle kalmayacak aynı zamanda Türk yapımı bir araçta da oturacak. Transit üretimi, ABD’li devin maliyetlerinin daha düşük olduğunu söylediği, güneşli Türkiye’deki Kocaeli’ye taşınıyor.”
Gazete, bu durumun işsizlik kuyruğuna yönelen Ford işçileri için bir teselli oluşturmadığını, Southhampton tesisini kapatma kararının Ford’un İngiltere’deki imajını da pek olumlu etkilemeyeceğini vurguladı. “Britanya’nın omurgası” gibi sloganların kullanıldığı Transit reklamlarının arkasındaki yöneticilerin herhalde bu sıralarda pek rahat hissetmediğini savundu. Gazete, “Britanya’yı ilerletmeye devam’ kampanyasının arkasındaki deha muhtemelen özellikle mahçuptur. Çünkü bu gerçekten araba kazası marketingi” diye yazdı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Togg'da zırh detayı

Togg'da zırh detayı

access_time30 Nisan 2024 11:48

Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uygulanıyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)