İnsan vücuduyla giden araba

İnsan vücuduyla giden araba

access_time22 Kasım 2013 16:57
Toyota, 2013 Tokyo Motor Show'da eğlenceli otomobil FV2 ve yakıt hücreli hibrit araç FCV'yi tanıttı
Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, Toyota'nın Tokyo Motor Show'da sergilediği FV2, diğer otomobillerden farklı olarak direksiyon simidi kullanmak yerine sürücünün vücut hareketleri ile gidilecek yönü belirliyor.

DÜNYAYI KURTARAN ADAM ÇOK ÖNCE YAPMIŞTI
Aracın vücut hareketleriyle kullanılıyor olması ise akla yıllar önce çekilen Dünyayı Kurtaran Adam'ı getirdi. Uzay aracını benzer şekilde vücut hareketleriyle kullanan kahramanlarımız düşman uzay araçlarını bu şekilde yok ediyordu.
FV2, aynı zamanda sürüş esnasında diğer araçlar ve trafik altyapısı ile bağlantı kuruyor. FV2 konseptine entegre edilen "Toyota Kalp Projesi" ise otomobil ve sürücü arasında duygusal bir bağın kurulmasını sağlarken, ses ve görüntü tanıma, sürücünün önceki sürüş geçmişini göz önünde bulundurarak gidilecek nokta ile ilgili alternatif rota önerme gibi teknolojileri kullanıcıya ulaştırıyor.

1992 yılından beri yakıt hücreli hibrit araç üzerinde çalışan ve kendi bünyesinde hidrojen yakıt hücresini ve yüksek basınçlı hidrojen tankını geliştiren Toyota, geleneksel içten yanmalı motor performansına eşdeğer FCV konseptini Tokyo'da tanıttı.

Litre başına 3,0 kW ile dünyanın en yüksek güç yoğunluğuna sahip olan FCV, ilk hidrojen yakıt hücreli 4 kapılı sedan otomobil olacak. FCV Konsept, bir depo yakıt ile ortalama bir Japon ailesinin bir haftalık elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretiyor. Pillerin dayanıklılığı ve güvenliği başta olmak üzere, maliyet azaltma konularında da araştırmalarına devam eden Toyota, geleneksel içten yanmalı motorların performanslarına eşdeğer sedan yakıt hücreli hibrit aracını 2015 yılında Japonya, ABD ve Avrupa pazarına sunacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

access_time06 Mayıs 2024 13:53

Almanya geçen yıl 786 bin adet elektrikli otomobil ihraç ederek, 36 milyar euro gelir elde etti.

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

access_time06 Mayıs 2024 12:37

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolar oldu

Benzin ve motorine indirim yolda

Benzin ve motorine indirim yolda

access_time06 Mayıs 2024 08:59

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacağını tahmin ediyor.

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)