Intercity'den 400 milyon liralık destek

Intercity'den 400 milyon liralık destek

access_time18 Haziran 2018 09:51
Zor durumdaki otomotiv bayilerine ortaklık modeliyle destek olan Intercity, şimdi de şirketlere 400 milyon TL’lik sermaye katkısı sağlıyor. Intercity, şirketlerin filolarındaki araçları satın alıp, öz sermayelerine katkıda bulunuyor

Türkiye’de filo kiralama pazarının lider markalarından Intercity, artan ÖTV oranları ve kurlara bağlı olarak son dönemde ciddi sıkıntı içine giren otomobil bayilerine sunduğu ortaklık modeli ‘Intercity Partner’den (IP) sonra şimdi de günümüzün zorlu ekonomik koşullarında büyük şirketlerden KOBİ’lere sermaye girişi sağlayacak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Intercity, ister bir, isterse yüzlerce aracı olsun, asıl işi filo yönetmek olmayan şirketlerin mevcut araçlarını satın alıp hem onları onları filo yönetim zorluklarından kurtarıyor hem de şirketlerin öz sermayesine katkıda bulunuyor.

NAKİT ÖDÜYORUZ

Projenin ülke çapındaki öz sermayesi ile araç sahibi olan tüm şirketleri kapsadığını belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Araçların ödemesini kendi öz sermayemizden nakit olarak karşılıyoruz. Önümüzdeki 6 ayda yaklaşık 4 bin aracı bu şekilde sisteme dahil edeceğiz ve böylece tahminimize göre Türkiye ekonomisine yaklaşık 400 milyon TL’lik bir destek sağlamış olacağız. Bin 500 firmanın yararlanacağını düşündüğümüz bu hizmetle şirketler yatırım ve büyüme için kendilerine yeni kaynak elde etmiş olacaklar” dedi.

YÜZDE 20 TASARRUF

Bu proje ile mevcut 46 bin adetlik araç filolarını 50 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaptığımız hesaplamalara göre mevcut kendi sahip olduğu araçları satarak araç kiralamaya dönen bir şirket, 36 aylık kiralama sözleşmesi ile en az yüzde 15-20 oranında tasarruf sağlayabiliyor. Örnek olarak aylık kirası 2 bin TL olan bir araç üzerinden hesaplama yapıldığında, bir şirketin sağlayacağı aylık tasarruf yüzde 15 üzerinden 300 TL olacaktır. Böylece 36 ayda toplam 100 aracı ile KDV dahil 1 milyon 275 bin TL tasarruf elde edebilecektir.”

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

Almanya'dan 36 milyar euroluk elektrikli otomobil ihracı

access_time06 Mayıs 2024 13:53

Almanya geçen yıl 786 bin adet elektrikli otomobil ihraç ederek, 36 milyar euro gelir elde etti.

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 arttı

access_time06 Mayıs 2024 12:37

Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolar oldu

Benzin ve motorine indirim yolda

Benzin ve motorine indirim yolda

access_time06 Mayıs 2024 08:59

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacağını tahmin ediyor.

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)