İspanyol boğasına 180 beygir

İspanyol boğasına 180 beygir

access_time10 Şubat 2014 15:41
Seat’ın küçük kasalı modeli Ibiza Cupra, güçlü motoru ve kendi segmentine göre daha uygun fiyata satılmasıyla dikkatleri çekiyor
Otomotiv sektörünün sportif yönü ağır basan markalarından Seat, yüksek performanslı model ailesi Cupra ile rakiplere gözdağı veriyor. Hem Leon hem de Ibiza modellerinde bulunan sportif seri, hothatch (ateşli hatchback) olarak anılan GTI pazarının aranan temsilcileri arasında. 

ÖN TASARIM YENİLENDİ

Makyajlı versiyonuyla satılan Ibiza Cupra, artırılan donanımı ve perfor- mansıyla dikkat çekiyor. Geniş bir ön tampon ve yeni farlara kavuşan araç, arka bölümde de LED stop grubuyla karanlıkta bile kendini belli ediyor. Aracın LED gündüz farları ve Bi-Xenon aydınlatmaları hem görsel hem işlevsel olarak makyajsız versiyondan çok daha başarılı işlere imza atıyor.

BAGAJ HACMİ 236 LİRTE

Yeni 17 inçlik 5 kollu alaşım jantlar, fren diskleri ve balataların rahatlıkla görünmesini sağlıyor. Arkadaki difüzör ve ortasında yer alan dörtgen egzoz çıkışı sportif tasarımı destekliyor. Aracın iç mekanında belirgin bir değişiklik yok. Aracın ön bölümde yeterince geniş bir yaşam alanı sunulurken, arkada oturanların uzun boylu olmamasını tavsiye ediyoruz. 236 litrelik bagaj hacmi de B sınıfındaki bir spor otomobil için makul seviyede.  

XDS STANDART DONANIMDA

DSG’nin şimşek hızındaki vites değişimleri ve spor süspansiyon etkileyici bir kombinasyon oluşturuyor. Önden çekişli otomobilde elektronik dinamik diferansiyel kilidi (XDS) standart olarak sunuluyor. Sistem özellikle sert girilen virajlarda torku çekişin düşük olduğu lastikten alıp yere en sağlam basana iletiyor. Bu sayede önden kayma ve tutunamama sorunları ortadan kalkıyor. Aracın yol tutuşu etkileyici, frenleriyse güven veriyor.

YAKIT TÜKETİMİ SÜRÜCÜYE BAĞLI

Fabrika verilerine göre aracın ortalama tüketimi 5.9 litre. Önceki versiyona göre yarım litre gerileyen tüketim, tamamen sürücüyle doğru orantılı. Çift aşırı beslemenin kullanıldığı motor, performanslı kullanımda rahatlıkla çift haneli rakamlara ulaşırken, bizim çok da dikkat etmediğimiz denemelerimizde 8.8 litreyi tutturdu. 

51 BİN LİRADAN SATILIYOR

Seat’ın Ibiza Cupra için belirlediği 51 bin liralık etikete son derece zengin bir donanım eşlik ediyor. Sınıfının en uygun modellerinden olan araçta, 6 hava yastığı, ESP, XDS, LED gündüz farları, hız sabitleyici, park sensörü, Bi-Xenon farlar ve viraj farları, 17 inçlik alaşım jantlar, katlanır aynalar, otomatik klima, hillholder, direksiyondan kumandalı 7 ileri DSG şanzıman gibi uzun bir liste standart olarak yer alıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otomobil markalarından Temmuz kampanyaları

Otomobil markalarından Temmuz kampanyaları

access_time24 Temmuz 2021 13:52

Türkiye otomotiv pazarı pandemi koşullarına rağmen canlılığı sürdürüyor. Yılın ilk 6 ayında satışlarını yüzde 55 artıran markalar, tatil sezonun gelmesi ile birlikte kampanyalara...

Otomobil markalarından yaza özel kampanya

Otomobil markalarından yaza özel kampanya

access_time26 Haziran 2021 16:40

Yaz aylarının gelmesi ile tatil hazırlıkları başladı

Otomobil markalarının Mayıs kampanyaları

Otomobil markalarının Mayıs kampanyaları

access_time15 Mayıs 2021 14:46

Birçok otomobil markası, büyük çoğunluğu tam kapanma ile geçen Mayıs ayında tüketicileri unutmadı

Renault avantajları Mayıs ayında da hız kesmiyor

Renault avantajları Mayıs ayında da hız kesmiyor

access_time07 Mayıs 2021 14:44

Salgın dönemindeki faaliyetleriyle hayati önem taşıyan sağlık çalışanları ve çiftçilere de dosya masrafsız kredi ve ilk bakım hediyesi sunuluyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)