İstanbul’da 251 ticari araç için terör takibi

İstanbul’da 251 ticari araç için terör takibi

access_time27 Ağustos 2018 05:30
Geçen yıl plakaları çalınan, ikiz plaka tespiti yapılan ya da sahte plaka kullanan 251 ticari araç hakkında terör eylemlerinde kullanılabileceği yönünde plakalarına şerh kaydı düşüldü.

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ve MİT’in geçtiğimiz yıl yaptığı çalışmalarda plakaları çalınan, ikiz plaka tespiti yapılan ya da sahte plaka kullanan 251 ticari araç hakkında terör eylemlerinde kullanılabileceği yönünde plakalara şerh kaydı düşüldü. Terör kaydıyla POLNET’e girişi yapılan bu araçlarla ilgili İstanbul genelinde ekipler inceleme başlattı.

YENİ PLAKALAR VERİLDİ

Vatan'da yer alan habere göre, incelemelerde listede kaydı bulunan araçların birçoğunun gerçek sahibine ulaşıldı. Soruşturmada gerçek kişilerin terör bağlantıları mercek altına alındı. Terör yönüyle herhangi bir tehdit unsuru algılanmayan şüpheli ticari plaka sahiplerine mağdur olmamaları ve hedefi teke indirmek amacıyla yeni plaka tahsis edilmesi yönünde karar alındı. Kararlar uygulanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne gönderildi. Yapılan görüşmeler sonucunda bir yıl içinde 226 ticari araca yeni plakalar tahsis edildi. Ancak 25 aracın plaka değişimi işlemleri bir türlü yapılamadı.

HER ÇEVİRMEDE ALARM

Başta DEAŞ olmak üzere PKK ve DHKP-C terör örgütlerinin eylem hazırlığında olduğu bilgileri üzerine polis ekipleri her uygulamada ellerindeki listede bulunan terör şüphesi ile aranan araçları kontrol etti. Plakalarını değiştiremeyen terör kaydı olan 25 aracın bir çok kez uygulamaya takılması nedeniyle İstanbul’da terör alarmı verildiği öğrenildi. Araçların daha önce incelendiği ortaya çıkana kadar polisin üst seviye terör alarmına geçmesi bir süre sonra güvenlik zafiyetine neden olmaya başladı. Sorun ancak geçtiğimiz mayıs ayında alınan UKOME kararıyla düzeltilebildi. Listedeki 25 sakıncalı araca yeni plakalar tahsis edildi. Polisin şüpheli palakalarla ilgili çalışması devam ediyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)