İstanbul'da E-5 trafiğini rahatlatacak proje

İstanbul'da E-5 trafiğini rahatlatacak proje

access_time01 Şubat 2017 18:57
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un Anadolu yakasında, sahil yolunu E-5 ve TEM otoyoluna entegre edecek ulaşım projesi için çalışmalara başladı.

İstanbul Anadolu Yakası'nda yapılacak yeni proje ile E-5 trafiğinin rahatlatılması planlanıyor.

Proje kapsamında Bostancı ve Küçükyalı arasında E-5'e paralel yan yollar da yapılacak. Kuzey yan yolu 3 bin 950 m güney yan yolu 2 bin m uzunluğunda olacak. Yan yollar E-5 altına yapılacak yeni alt geçit sayesinde birbirlerine bağlanacak. Bu sayede E-5 Karayolundaki trafiğin rahatlaması hedefleniyor.

Proje kapsamında, Bostancı Kayışdağı arasında yeni bir yol inşa edilecek. D-100 (E-5) Karayolu Kuzey Güney yan yolları yapılacak. D-100 Karayolu altına yapılacak alt geçitle yan yollar birbirine bağlanacak.

BOSTANCI KAYIŞDAĞI ARASINDA YENİ BİR YOL YAPILACAK
Proje ile E-5 Karayolu Kozyatağı - Küçükyalı trafiğinin rahatlaması amaçlanıyor. Çalışmalar kapsamında öncelikle Bostancı Kayışdağı arasında hızlı ve doğrudan ulaşım sağlayacak yeni bir güzergahta yol yapılacak. Maltepe Çamaşırcı Deresi boyunca yapılacak yeni yol 2 gidiş 2 geliş toplam 4 şerit olmak üzere 2 bin 800 metre uzunluğunda olacak. Yol çalışmalarına ek olarak Çamaşırcı Deresinin de ıslahı yapılıyor.

E-5 TRAFİĞİNİN RAHATLAMASI HEDEFLENİYOR
Proje kapsamında Bostancı ve Küçükyalı arasında E-5'e paralel yan yollar da yapılacak. Kuzey yan yolu 3 bin 950 m güney yan yolu 2 bin m uzunluğunda olacak. Yan yollar E-5 altına yapılacak yeni alt geçit sayesinde birbirlerine bağlanacak. Bu sayede E-5 Karayolundaki trafiğin rahatlaması hedefleniyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Sahilyolu, E-5 ve TEM otoyolunun entegresi sağlanarak, Kozyatağı Küçükyalı E-5 trafiğinin önemli ölçüde rahatlaması amaçlanıyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)