İstanbul'da trafik çilesi erken başladı

İstanbul'da trafik çilesi erken başladı

access_time15 Temmuz 2015 18:36
İstanbulluların trafik çilesi bayramdan önce başladı.
Sabah saatlerinde başlayan yoğunluk, öğle saatlerinde trafiği durma noktasına kadar getirdi. Feribot iskelelerinde araç kuyrukları bekleme alanlarının dışına taşarken, İzmit’ten transit geçecek olan araç sürücülerinin TEM’i kullanmaları ve İzmit’in içine girmemelerini istendi. Yetkililer, Yalova yönüne gidecek sürücülerin de yine İzmit’in içine girmemeleri, TEM’in Doğu turnikelerinden çıkış yaparak direkt Gölcük yoluna geçmeleri öneriyor.

TEM otoyolunda aynı saatlerde ve her iki istikamette bir TIR'ın arızalanması ve yaralamalı bir kazanın yaşanması nedeniyle aşırı trafik yoğunluğu yaşandı.
 
Sürücüler bu anlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğunu gösteren uygulamasına da ulaşılamayınca alternatif yolları kullanamadı, bu da yoğunluğu etkiledi.

4 günlük Ramazan Bayramı öncesi İstanbul'da "sürpriz" trafik yoğunlukları yaşanmaya devam ediyor. Dün akşam saatlerinde sürücülerin aşırı yoğun trafikle boğuştuğu Mahmutbey - Fatih Sultan Mehmet köprüsü arasındaki TEM otoyolunda bugün öğlen saatlerinde de durum aynıydı.

1 KAZA, 1 TIR ARIZASI
TEM otoyolunda hem Edirne hem de Ankara istikametinde yaşanan yoğunluğun 2 nedeni vardı.

Gaziosmanpaşa Metris mevkinde aynı istikamete seyreden iki otomobilin çarpışması nedeniyle meydana gelen yaralamalı trafik kazası Edirne istikametindeki trafiği kilitledi. Ankara istikametinde trafiği felç eden ise bir TIR'ın arızalanması oldu.

İBB TRAFİK UYGULAMASI DA ÇÖKÜNCE
Her iki istikamete trafiğin durma noktasına geldiği dakikalarda çoğu bayram trafiğinden kaçmak için yola çıkan sürücüler İBB'nin trafik yoğunluğunu gösteren uygulamasına sarıldı. Ancak söz konusu uygulama trafik yoğunluğunu göstermeyince altarnetif çıkışları da kullanamayan sürücüler yoğunluğun artmasına yol açtı.

TIR VE KAZAYA KARIŞAN ARAÇLAR KALDIRILDI AMA YOĞUNLUK SÜRÜYOR
Trafik ekiplerinin kazaya karışan araçları yoldan kaldırmasının ardından Edirne istikametinde trafiğin normalleştiği görüldü. Ancak TIR arızası nedeniyle Ankara istikametinde yaşanan yoğunluk, bayram nedeniyle güzergahı kullanan araçların trafiğe çıkışının sürmesi nedeniyle devam ediyor.

SAATLER İLERLEDİKÇE YOĞUNLUK ARTTI
Öğle saatlerinden itibaren TEM ve D-100 karayolunun Kocaeli geçişinde trafik yoğunluğu iyice artarken, Eskisisar’daki İDO’nun 18 feribot çalıştırdığı iskele meydana saat 17.00 itibarıyla tamamen doldu. Araç kuyrukları bekleme alanının dışına taşmaya başladı.

TEM yolunda saat 17.00 itibarıyla yoğunluğa rağmen trafik normal akışını sürdürürken, D-100 karayolunun  Gebze- İzmit arasında alışılmışın dışında bir yoğunluk başladı. D-100’ün Dilovası geçişinde trafik adım adım ilerlemeye başladı. Zaman zaman duran trafikte sürücüler zor anlar yaşadı.

D-100’ün İzmit geçişi Kandıra Sapağı’nda üstgeçiş inşaatı nedeniyle yolun daralma da trafiğin kilitlenmesinde etken oldu.

Trafik yetkilileri, İzmit’ten transit geçecek olan araç sürücülerinin TEM’i kullanmaları ve İzmit’in içine girmemelerini istedi. Yetkililer, Yalova yönüne gidecek sürücülerin de yine İzmit’in içine girmemeleri, TEM’in Doğu turnikelerinden çıkış yaparak direkt Gölcük yoluna geçmeleri önerdi.

'ESKİHİSAR'A 2 SAATTE ULAŞABİLDİK'
ayram tatillerini İzmir'de geçirmek için yola çıktıklarını söyleyen Suat Doğa, "İstanbul Gayrettepe'den Eskihisar feribot iskelesine yaklaşık 2 saatte ulaşabildik. Buradada yaklaşık yarım saaatir bekliyoruz. Amacımız yola cıkmaktı. Yarına kalsaydık sanıyorum çok sıkıntı çekerdik." dedi.  Tatillerini Bodrum'da geçirmek için yola çıktıklarını söyleyen Burçin Doğan ise "İstanbul'dan feribota iskelesine ulaşmak bile çok zamanımızı aldı. Umarım Yalova Topçular'dan sonra yollar açık olur ve kısa sürede Bodruma ulaşıp tatilimize devam ederiz. " diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

access_time10 Mayıs 2024 17:13

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şarj istasyon sayısını artırmak için harekete geçti. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını 500...

Almanya'daki Tesla fabrikasında sular durulmuyor

Almanya'daki Tesla fabrikasında sular durulmuyor

access_time10 Mayıs 2024 16:30

Almanya'da Tesla'nın giga fabrikasını genişletme planına tepki gösteren grup fabrika sahasına girdi

Elektrikli araç satışları yüzde 273 arttı

Elektrikli araç satışları yüzde 273 arttı

access_time10 Mayıs 2024 11:21

ODMD verilerine göre, Türkiye'de "tam elektrikli" otomobil satış sayısı, yılın ilk 4 ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 273 artışla 20 bin 255 oldu.

 Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

access_time09 Mayıs 2024 14:37

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortasında haziran ayında uygulanacak azami prim artışını yüzde 3,25 olarak belirledi. ...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)