İtalyan limanının yüzde 60'ını aldı

İtalyan limanının yüzde 60'ını aldı

access_time19 Aralık 2013 05:55
UN Ro-Ro, 1994 yılından beri kullandığı İtalya’nın Triese Limanı’ndaki Samer Seaport Terminali’ni sonunda satın aldı
Türkiye’nin önemli Ro-Ro taşımacılık şirketlerinden U.N Ro-Ro, 1994 yılından beri kullandığı İtalya’nın Triese Limanı’ndaki Samer Seaport Terminali’nin yüzde 60’nı satın aldı. U.N Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, “Kapasitesinin genişletilmesi için 8,5 milyon Euro’luk bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. En büyük yatırım kalemimiz de tren yatırımı olacak” dedi. U.N Ro-Ro’nun davetlisi olarak İtalya’da katıldığımız imza törenine Türk ve İtalyan yetkililer katıldı. Gümüşoğlu, anlaşmanın önemli bir yatırımın ötesinde Türkiye’den yola çıkan yük TIR’ları için de önemli avantaj sağlayacağını söyledi.

Ek yatırım planımız bulunuyor

Türk TIR’larının Orta Avrupa ülkelerine kesintisiz ulaştırmayı hedeflediklarini belirten Gümüşoğlu, şunları söyledi: “Biz bu terminali aldıktan sonra buraya bir tren yatırımı yapmayı düşünüyoruz. Raylar ve gerekli ekipmanların tamamlanmasının ardından gemiden gelen TIR’lar burada trene yüklenip, Avrupa ülkelerine bağlayıp nakliyeci firma o noktadan ihracat ürünlerini alsın.”

Ticaret tekrar artacak

Avrupa’nın her noktasına trenle ulaşılacağını anlatan Gümüşoğlu, “2008’de Avrupa’da yaşanan krizle birlikte ihracatta bir gerileme olmuştu. Ancak biz 2014’ten sonra rakamlarda bir çıkışın olacağını öngörüyoruz. Avrupa ülkeleriyle işbirliğimizin yeniden artacağını düşünüyoruz. Bu artışı bugünkü kamyonlarla karışlayamayız. Yeni yatırımlar ve yeni sistemlerle bu artışı karşılayabiliriz” diye konuştu.

Sadece işimize bakıyoruz

Un Ro-Ro firmasının satışına ilişkin iddiaları ile ilgili sorularını da yanıtlayan şirket CEO’su Gümüşoğlu, “Bir fon şirketi olduğunuz zaman bu tür duyumlar ortaya çıkabilir. Biz duyumlar üzerine yorumlar yapmıyoruz. Biz işimize bakıyoruz. Eğer ortaklarımız böyle bir satış sürecine çıkmayı düşünürlerse herkese zamanında duyurulur. Biz bunu kamuoyundan saklamayız” dedi. (Hürriyet - Çilem Kaya)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)