İzmit'e 'Kona'cak mı?

İzmit'e 'Kona'cak mı?

access_time19 Haziran 2017 05:00
Hyundai, özellikle Avrupa’da liderlik için en büyük kozu olan küçük SUV modeli Kona’nın örtüsünü Kore’de kaldırdı. Koreli markanın İzmit’te de üretmesi gündemde olan yeni model üst sınıf teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor

Hyundai, özellikle Avrupa’da hızla büyüyen SUV pazarındaki payını artırmak için geliştirdiği yeni modeli Kona’nın örtüsünü geçtiğimiz hafta ilk olarak memleketi Güney Kore’de kaldırdı. İlk etapta Kore’de üretimine başlanacak Kona’nın Avrupa pazarı için ise Hyundai Assan’ın İzmit fabrikasında üretilmesi bekleniyor. Koreli yetkililer bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmazken, kesin kararın yıl sonunda verilmesi bekleniyor. Ancak Hyundai’nin Avrupa’da en büyük Asyalı üretici olma yolundaki kozu Kona’yı bu pazara yakın Türkiye’de üretmesi gerektiği, aksi takdirde tedarik sıkıntısının yaşanabileceği belirtiliyor. Diğer taraftan Koreli firmanın en büyük Asyalı rakibi Toyota’nın da Avrupa’da yoğun talep gören C-HR’ı Türkiye’de üretmesinin de bu kararda etkili olacağı söyleniyor.

KASLI BİR GÖRÜNTÜ

İsmini Hawai’nin ünlü bir bölgesinden alan Kona’da Hyundai’nin yeni aile kimliği olan basamaklı tip ızgara yer alıyor. Yeni ikiz farlar ve LED farların üstünde konumlandırılmış LED gündüz sürüş farları ön bölümdeki görsel etkiyi artırıyor. Tasarımı, sıra dışı ve kaslı hatlardan oluşan Kona’nın arka kısmındaki spoylerde yer alan entegre LED stop lambası da görsel olarak tasarıma yardımcı oluyor. Araç 4.165 mm uzunluğa, 1.800 mm genişliğe ve 1.565 mm yüksekliğe (tavan rafıyla) sahip. Kaslı görüntüsünü 18 inçlik jantlarla destekleyen Kona’nın iki renkli tavanı ve 10 farklı dış renk seçeneği bulunuyor.

GÜÇLÜ VE AKILLI

Araçta iki farklı turbo şarjlı, düşük hacimli benzinli motor, manuel ve çift kavramalı (DCT) şanzımanlarla kombine ediliyor. Hyundai, 6 ileri manuel şanzımanı 120 beygir gücündeki 1.0 litrelik T-GDI seçenekte kullanırken, serinin en hızlı versiyonu olan 177 beygirlik güçlü 1.6 litre T-GDI motor da 7 ileri DCT şanzımanla sunuluyor. Hyundai’nin kendi geliştirdiği 7 ileri çift kavramalı (7DCT) şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ilk olarak yüksek güçlü 1.6-litre T-GDI versiyonda satışa sunulacak. Hyundai, ilk kez küçük bir segmentte üst düzey konfor vaat eden head-up ekranı donanım listesine dahil ediyor. Kona’da bir diğer ilgi çekici özellik ise Display Audio. Araç içindekiler, akıllı telefonlarının içeriğini Apple CarPlay ve Android Auto aracılığıyla sistemin ekranına aktarabiliyor. (Hürriyet / Emre Özpeynirci)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

access_time30 Nisan 2024 00:52

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu ulaşım ücretsiz olacak.

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

BMW'den 2.7 milyar dolarlık elektrikli araç hamlesi

access_time29 Nisan 2024 12:35

BMW, Çin'deki fabrikalarından birinde daha fazla elektrikli araç üretmek için 2,76 milyar dolar yatırım yapacak

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

YORUM YAP

YORUMLAR (0)