Kadrolu otomobil hırsızları

Kadrolu otomobil hırsızları

access_time22 Kasım 2014 22:27
Otomotiv firmalarında kadrolu hırsızların çalıştığını biliyor musunuz? Ufuk Sandık Sabah’ta bu ilginç olayı yazdı.
Otomotiv sanayi, demir-çelik, petro-kimya, lastik, elektrik-elektronik gibi birçok sanayi dalıyla yakın ilişki içerisindedir. Bu yüzden, otomotiv firmalarında çok sayıda farklı meslek gruplarından insan çalışır. Yüzlerce mühendis, kimyager ve tasarımcının amacı, en konforlu, en dayanıklı, en güvenli otomobilleri geliştirmektir. Bu hedefi gerçekleştirmek için mesleklerinin tüm inceliklerini ortaya koyup, üzerlerine düşenin en iyisini yaparlar. 

ÇALINAMAYAN OTO TASARLIYOR 
Sektörde çalışanlar arasında en ilginç meslek sahibi olanlar ise hırsızlar. Evet, yanlış okumadınız. Otomobil firmasının kadrolu bu elemanları polisler tarafından aranan birer profesyonel hırsız. Amaçları otomobilleri kendileri gibi hırsızlardan koruyacak şekilde tasarlamak. Çalınamayan otomobiller geliştirmek. Ama bu iş hiç kolay değil. Dünyada çalınamayacak otomobil henüz üretilmedi. Hırsızlar onca yeni teknolojiye rağmen, yepyeni bir yöntem keşfederek otomobilleri çalmaya devam ediyor. 

HIRSIZLARIN GÖZDESİ DEĞİL 
Bilinenin aksine dünyada hırsızların tercihi değeri yüzbinlerce doları bulan lüks spor otomobiller değil. Yani hırsızlar Ferrari, Lamborghini gibi otomobilleri tercih etmiyor. Hırsızların favori otomobilleri çok satan modeller. Örneğin ABD'de en çok çalınan 10 otomobil arasında ilk sırada Honda Accord bulunuyor. Hırsızların en çok çaldığı diğer otomobiller ise sırasıyla Honda Civic, Chevrolet Silverado, Ford F-150, Toyota Camry, Dodge/Ram Pickup, Dodge Caravan, Jeep Cherokee/ Grand Cherokee, Toyota Corolla, Nissan Altima. 

ABD’DE 45 SANİYEDE BİR OTOMOBİL ÇALINIYOR
FBI'ya göre ABD'de 45 saniyede bir otomobil çalınıyor. Yıllık kayıp 4 milyar doları buluyor. ABD'de 2013'te yaklaşık 700 bin adet otomobil çalındı. Otomobil hırsızlığının bir önceki yıla göre yüzde 3.2 düştü. Oto hırsızlığın zirve yaptığı 1991'e göre ise düşüş yüzde 50 olarak gerçekleşti

TÜRKİYE'DE ÇALINAN OTO SAYISI 11 BİN
Türkiye'de çalınan otomobil sayısının yılda 11 bin adetin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Resmi olmayan rakamlara göre, en fazla çalınan ilk üç otomobil markası Tofaş, Renault ve Ford. Bu üç markayı Mercedes, Toyota, Opel ve Hyundai izliyor. Bu istatistikler hırsızların pazarda en çok satan markaları tercih ettiğini gösteriyor. Dolayısıyla hırsızlar kolay müşteri bulabildikleri için bu araçları çalıyorlar. Bu otomobilleri, yedek parçalarına ayıran hırsızlar çok talep gören parçaları çıkma yedek parça diye satıyorlar.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)