Kamyoncunun plaka oyununu polis bozdu! Şaşırtan düzenek

Kamyoncunun plaka oyununu polis bozdu! Şaşırtan düzenek

access_time29 Ekim 2021 09:17
İstanbul Tuzla'da trafik polislerince kontrol noktasında durdurulan bir kamyonda plakanın gizlenmesi için kullanılan gizli düzenek bulundu.

İstanbul'un Tuzla ilçesinde rutin uygulama ve kontrol noktaları oluşturan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen salı günü saat 12.40 sıralarında durumundan şüphelendikleri bir kamyonu durdurdu. İnceleme sırasında M.Ç. idaresindeki kamyonun plakası polisin dikkatini çekti.

Kamyonun ön plakasının araç üzerinde takılı, ancak yere bakacak şekilde "okunmaz" halde olması üzerine kamyonda normalin dışında bir durumla karşı karşıya olduklarını fark eden polis, detaylı inceleme yaptı. İncelemede, kamyonun şoför mahallinden plakaya kadar uzanan çelik halatlı bir düzenek kurulduğu, içerden de bu düzenek ile plakanın istendiği zaman gizlenebilir şekilde ayarlandığı tespit edildi.

DÜZENEKLE PLAKA OKUNMUYOR

Kamyon plakasının sabit olmadığını ve öne arkaya ters dönerek kapandığını fark eden polis, düzeneğin, ücretli otoyollar ve köprülerin geçişi ile hız kontrolü yapılan bölgelerde radar kameralarından gizlenerek trafik cezalarından sıyrılmak için kurulduğunu belirledi.

KAMYONUN AYNI ZAMANDA SAHİBİ OLAN SÜRÜCÜYE CEZA

Kamyonu otoparka çeken polisler, kamyonun aynı zamanda sahibi de olan sürücüye 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 23/3-C-1 Maddesi gereği, cezai işlem yapıldı. M.Ç.'ye "Plakayı Okunmamasını Sağlayacak Şekilde Değişiklik Yapmak" ve "Yetki Belgesiz Kullanmak" suçundan ceza kesti. Ayrıca aynı kişiye, kamyonun yetki belgesinin süresinin dolması nedeniyle "Taşıtı yetki belgesini kaydettirmeden kullanmaktan" da cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Kesilen cezaların ardından kamyon plakasına kurulan düzenek emniyet ekiplerince söküldü.

Adana'da "radar" düzenekli otomobil ele geçirildi

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

200'den fazla kaza kara noktasında iyileştirme yapılacak

access_time07 Mayıs 2024 12:49

Türkiye'de, önümüzdeki 4 yıl içinde 206 kaza kara noktasında iyileştirme işlemi gerçekleştirilecek.

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

Araçlardaki sigortalılık oranı %79.5'e yükseldi

access_time07 Mayıs 2024 12:02

TSB'nin açıkladığı verilere göre, trafikteki sigortalı araç sayısı 23,3 milyonu geçerken, sigortalılık oranı ise yüzde 79,5'e yükseldi.

Benzin ve motorine indirim geliyor!

Benzin ve motorine indirim geliyor!

access_time07 Mayıs 2024 10:12

Jeopolitik riskler dolayısıyla petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonrası benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim yapılacağı tahmin ediliyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)