Kenan Sofuoğlu: 1 yıl daha pistlerdeyim

Kenan Sofuoğlu: 1 yıl daha pistlerdeyim

access_time05 Ocak 2018 15:32
Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu’nun ardından Öncü kardeşleri Moto GP için hazırlıyor. Motor sporlarında her kulvarda Türk şampiyon çıkarmak istediğini söyleyen Sofuoğlu, “Yetiştirdiğim çocukların başarıları dünyada konuşuluyor” dedi

Sürekli ilklere imza atan Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu, kariyerine 5 Supersport şampiyonluğu sığdırmasının ardından kendisine yeni bir görev yükledi. İlk olarak Toprak Razgatlıoğlu’nu yetiştiren Sofuoğlu, şimdi de Deniz-Can Öncü kardeşlerin yanında olmaya başladı.

Yanında olduğunuz insanlara menajer değil de ağabey gibisiniz. Bu çizgiyi nasıl yakaladınız?

Toprak ve Öncü kardeşlerle aramdaki ilişkiyi menajerlik olarak görmedim. Onlar da bana hoca değil, ağabey gözüyle bakıyorlar. Yetiştirdiğim çocukların başarıları dünyada konuşulur hale geldi. Toprak bu sene Superbike kategorisinde yarışacak. Öncü kardeşler de geleceğin Moto GP şampiyonu olabileceklerini kanıtladılar.

‘Onlarla yarışıyorum’

Bu kadar parçaya bölünmek zor olmuyor mu?

Bu çocuklar yıllardır motor kullanıyor. Toprak 20 yaşında. 10-12 yıldır yarışıyor. Öncü kardeşler de öyle. Öyle bir seviyeye geldiler ki benimle  idman yapabiliyorlar. Her şeyi sıfırdan öğrenmiyorlar. Hem onlar hem ben hazırlanıyorum. Gençlere karşı yarışıyorum. Ben bu çocuklarla severek ilgileniyorum, karşılığını da onların başarılarıyla alıyorum.

Moto GP’de bir Türk pilotu ne zaman göreceğiz?

Toprak ile ilgili hayalim Superbike’ta efsane olması. Can ve Deniz ile ilgili hayalim, onları Moto GP için yetiştirmek. İkisine de ‘Siz bir gün Moto GP’de yarışacaksınız’ dedim. Şampiyon olmak kolay değil ama birinin zirveye çıkacağını düşünüyorum. Benim her kategoride Türk şampiyon çıkarma hayalim var. Bu doğrultuda Toprak’ın görevi farklı, ikizlerin görevi farklı.

Siz çok fazla zorluk çektiniz. Yetiştirdiğiniz sporcuların gelişimini nasıl görüyorsunuz?
Ben Türkiye’de yarıştığımda şampiyona yoktu. Birinin bunu yapması gerekiyordu, bize nasip oldu. Daha sonra diğer isimler bu yolu izledi. Toprak çıktı, hemen arkasından Can ve Deniz çıktı. Bu devam edecek. Onların avantajları var. Ben Avrupa’da yaşamak zorunda kaldım. Ağabeyim vefat edince İstanbul’a geldim. Benzin istasyonlarında çalışıyordum. Sonra pistimizi yaptık. Bu arkadaşlarımız burada çalışma fırsatı buldular.

‘1 yıl daha pistlerdeyim’

- Hep ‘Bir şampiyonluk daha’ diyorsunuz. Bu şampiyonluk gelecek mi?
Allah bize 5 kez şampiyonluk nasip etti. Yaşım 34’e geldi. Gücüm yettiği sürece zirvede kalmak istiyorum. Geride bıraktığımız sezon hak etmediğimiz bir ikincilik aldık. Sakatlıklar yaşamasam şampiyon olabilirdim. Sakatlığımdan sonra yarışları bırakacak seviyeye gelmiştim. Cumhurbaşkanımız beni aradığında bırakmamı istedi. Hem bir şampiyonluk hem de çocukların tecrübe kazanması için bir yıl daha bayrağı taşımam gerekiyordu. Cumhurbaşkanımız da bunu onayladı.

Siz her şampiyonluğunuzu zorluklarla kazandınız. Buna rağmen ayakta kalmak zor olmadı mı?
Yaptığım işi seviyorum. Hak ettiğim konumun hakkını da vermek istiyorum. İlk şampiyonluğumu 2007’de yaşadım ve hâlâ şampiyon olacak gücü kendimde görüyorum.(Erkan Ayraç/Milliyet)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)