Kia’nın Avrupalısı Türkiye’de

Kia’nın Avrupalısı Türkiye’de

access_time19 Ağustos 2013 10:32
Kia'nın o modeli Türkiye'ye getiriliyor...
Kia’nın Avrupa’da geliştirip ürettiği orta sınıftaki cee’d ailesi, 3 kapılı pro_cee’d modelinin ardından GT versiyonuna da kavuştu. 204 HP’lik pro_cee’d GT, 69 bin 700 TL’den Türkiye’de satışa sunuldu.
Koreli üreticinin Avrupa’daki en sportif modeli olan pro_cee’d GT, turbo beslemeli 1.6 lt benzinli motora ve 6 ileri manuel vites kutusuna sahip. 204 HP’lik gücüyle 0’dan 100 km/s hıza 7.7 sn’de çıkan aracın maksimum hızı 230 km/s.
Donanım hayli zengin
Sportif hatlara sahip pro_cee’d GT, agresif ön tasarımı, dört noktalı LED gündüz farlarıyla dikkat çekiyor. Çift egzost çıkışı, özel jantları, kırmızı renkli kırmızı fren kaliperleri gibi detaylar, sportifliği artırıyor.
Otomobilin iç mekanında da aynı hava yaratılmış. Isıtmalı Recaro spor koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi, alüminyum pedallar, yarış araçlarından esinlenilen gösterge paneli dikkati çekiyor. Bunun yanında panoramik sunroof’tan geri görüş kamerasına kadar zengin bir donanım paketi var. Benzer şekilde güvenlik donanımları da hayli kabarık.
‘Prestij modelimiz olacak’
Kia Türkiye distribütörü Çelik Motor’un Genel Müdürü Bora Koçak, pazara sundukları pro_cee’d GT’nin özel bir otomobil olduğunu belirtirken, “Fiyatı 1.6 lt sayesinde oldukça makul. Önümüzdeki günlerde İstanbul’un önemli lokasyonlarında, caddelerinde tanıtımlarını yapacağız” dedi.
Koçak, pro cee’d GT’nin, Kia için prestij modeli olacağına da dikkat çekerken, 2013’te yaklaşık 100 adet satmayı planladıklarını da kaydetti. Koçak, Kia satışlarının bu yıl 2012’nin üzerinde, 15 bin adet seviyelerinde gerçekleşeceğini belirtti.
Faizlerin yükselmesi ve otomobillere gelen kur zammı nedeniyle otomotiv satışlarında ekim ve kasım aylarında 2012’ye göre gerileme olabileceğini söyleyen Koçak, “Hafif ticaride keskin bir düşüş var. Binek oto hareketli, ancak yılın son 3 ayı zor geçecek” diye konuştu.
(Levent Köprülü/Milliyet)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

access_time08 Mayıs 2024 11:08

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın nisan ayında en fazla satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Volkswagen olarak sıralandı.

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

access_time08 Mayıs 2024 08:53

BMW'nin ilk çeyrek geliri %18,9 düşüşle 4,1 milyar euroya geriledi.

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

access_time08 Mayıs 2024 08:51

Toyota, finansal raporlarında tarihinin en yüksek rakamlarını açıkladı. Toyota, 45,1 trilyon yen gelir ve 4,94 trilyon yen rekor net kâr elde etti.

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)