Kış lastiği kapış kapış satılıyor

Kış lastiği kapış kapış satılıyor

access_time11 Aralık 2013 11:15
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ticari araçlara getirdiği kış lastiği takma zorunluluğu da esnaflara yaradı
Kar İstanbul’u etkisi altına aldı. Kış lastiği bazı esnaflar ise satacak lastik bulmakta zorlanıyor. Vatandaş’ın kış lastiği alımını son dakikaya bırakması, bayiler ile müşteriyi karşı karşıya getirdi. İstanbul Avcılar’daki bir lastik bayisi üretici firmaların yeterli sayıda lastik göndermediğinden yakındı.
Kar kapıyı çalalar gelmesine rağmen İstanbul yine kara hazırlıksız yakalandı. Beyaz afet kentin dört bir yanını sararken trafik iyice içinden çıkılmaz bir hale geldi. Fiyatları 100 ila 950 lira arasında değişen kış lastikleri ise kapış kapış satılıyor. Avcılar’daki Sunay Çengeloğlu lastik bayiisindeki yetkililer.

LASTİK YETİŞTİRMEKTE ZORLANIYORUZ

Lastik fiyatlarına bu yıl zam yapılmadığını söylüyor. Bayide çalışanlar vatandaşların kar lastiklerini önceden almamaları yüzünden lastik imalatçılarının dağıtıcılara mal göndermediğini söylüyor. Şu anda ise vatandaşların lastik bayilerine akın ettiğini söyleyen yetkililer lastik yetiştirmekte zorlandıklarını ifade ediyorlar. Bağcılar’da lastik işiyle uğraşan Uğur Ticaret firmasının çalışanları ise kış lastikleri satışında yoğunluk olduğunu fakat kendi firmalarının talebi karşılama konusunda stok yapıp önlem aldıklarını söylüyor.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Lastik sahibi Yunus Kutlu, kışlık lastiklerin sürücüleri birçok faydasının olduğunu söyledi. Kutlu, “Arabaların kayması, fren anında aracın hareket etmesi, gidişatı ve süratinde oldukça fark oluyor. Bu nedenle tüm sürücülere, araçlarına kış lastiği taktırmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.Vatandaşlar ise kış lastiği zorunluluğu uygulamasını yerinde bulduklarını belirterek, uygulamaya tüm sürücülerin uyması gerektiğini söylediler. Kış lastiği zorunluluğunun güzel bir uygulama olduğunu ifade eden Zübeyir Özdemir adlı vatandaş, “Gerçekten bu yasamız çok güzel. Vatandaşların yolda kalmamaları için devletimizin getirdiği güzel bir tedbirdir. Yoksa bazı sürücüler hayatını da hiçe sayıyor, diğer vatandaşların da hayatını hiçe sayıyor. Bu nedenle bu yasa özellikle bizim yöremiz için çok iyi bir yasadır. Umarım herkes buna uyar” dedi.

KIŞ LASTİĞİ NE İŞE YARAR?

Trafik Kanunu’nda yer alan araçların mevsim şartlarının uyumlu hale getirilmesi maddesine dayanarak trafik ekipleri, özel araçları kontrollerini yoğunlaştırdı. Bu denetimlerde trafik ekipleri lastikleri kontrol ederek diş derinliği yetersiz olan lastiklere sahip araç sahiplerine ceza kesebilecek. Kış lastiği kullanmayan veya 1.6 milimetrenin altında diş derinliğine sahip araçlar, standart koşullar sağlanana kadar trafikten men edilebilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uygulaması ile özellikle gizli buzlanmanın olduğu, ani kar yağışlarının ciddi gecikmelere sebebiyet verdiği hatlarda kazaların önlemesinin yanı sıra, araçların yolları kapatmasına ve trafiğin gecikmesinİ engellemek gibi önemli bir işlev de gerçekleşecek.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)