Kişiye özel makam şoförü

Kişiye özel makam şoförü

access_time25 Kasım 2013 10:00
İstanbul'da kişiye özel makam şöförü sağlayan şirketler, Türkiye'ye yayılacak...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl getirdiği "Lüks otomobil ile yolcu taşımacılığı" düzenlemesinden sonra ruhsat alan Bee34, "konforlu, güvenilir ve kaliteli bir ulaşım hizmetini herkes için ulaşılabilir kılan firma" olma iddiasıyla nisanda yola çıktı. Bee34, Mecit Mert Çetinkaya ve Ümit Levent Göncü'nün ortaklığıyla kurulan bir şirket. Ancak Baran Ceylanlı da şirketin işletme ortağı. Biz de Bee 34'ün girişimcilik öyküsünü dinlemek üzere Baran Ceylanlı ile bir araya geldik. 2012'den önce bu işte faturalandırılmayan bir kara para olduğunu anlatan Ceylanlı, süreci şöyle özetledi: "Yolcuyu A noktasından B'ye götürmek için herkes ücretiyle taşımacılık yapabiliyordu. Nasıl bir araçla yaparsanız yapın, verdiğiniz ulaşım servisi korsan taşımacılıktı. Devlet, bunun önüne geçebilmek için belge vererek sektörü denetlemeye karar verdi. Bu belgeyi verebilmek için de kriterler belirledi. Bunlar arasında, şirkette minimum 25 araç bulunması, bunların motor gücünün 2 bin ve üzeri olması, kuruluş sermayesinin 1 milyon TL'den az olmaması, yolcuların hepsine ferdi kaza sigortası yaptırılması gibi şartlar var. Kriterleri tutturanlara işletme ruhsatı veriliyor. Bu şirketler, özel yolcu taşımacılığı yapabiliyor."
FİKİR NASIL DOĞDU?
Ortaklarımız deniz taksi işine girmek istiyordu. Belediyenin özel taşımacılıkla ilgili ruhsat verdiğini, kişiye özel taşımacılık yapabileceğimizi duyunca bu işe girme kararı aldık. Başvurumuzu yaptık. Kara ile başladık, 2015 sonrası deniz ile büyüyeceğiz.
NASIL BAŞLADINIZ?
Üç ay yazılım yatırımı yaptık. Muhasebeye entegre detaylı bir ağ kurduk. Mesela beni arayıp, bir araç istediniz. Çağrı merkezinin karşısındaki panelde, şehir haritası üzerinde araçlar görünüyor. Yeşil müsait, kırmızı dolu, sarı müşteriye gidiyor, siyah kontak kapalı anlamına geliyor. Çağrı merkezi size en yakın yeşil arabayı görüp, hangi saatte alınacağınızın bilgisini şoföre veriyor. Şoför elindeki iPad'de "tamam" tuşuna bastığında müşteriye onay bilgisi geliyor. Şimdi yeni bir aplikasyon yaptırıyoruz. Gelecekte müşteri kendisi direkt ağ üzerinden müsait aracı seçebilecek.
BU SEKTÖRE NASIL BİR YENİLİK GETİRDİNİZ?
İstanbul'da bir toplantıya, davete hatta sinemaya, maça, partiye yetişmek için hem stres yaşıyorsunuz hem de park yeri sorununuz oluyor. Aynı şekilde gece eğlenmeye çıkan bir ailenin emniyetli bir şekilde evine geri dönmesi, ebeveynleri çalışan çocuğun düzenli bir şekilde haftalık etkinliğine ulaşması hiç de kolay değil. Bizim hedefimiz bugüne kadar lüks olarak kabul edilen bir servisi daha ulaşılabilir kılmak, yaşamın içine sokmak. Ama işimiz taksicilik değil.
TAKSİLERDEN FARKINIZ NE?
Ulaşım haricinde, bireylerin yaşamlarına olumlu katkıda bulunuyoruz. Taksicilerin alanına girmeyi asla düşünmüyoruz. Teknolojik altyapıya büyük önem veriyoruz. Bu konuda yatırım yapıyoruz.
ŞOFÖRLÜ ARAÇ KİRALAMA LÜKS BİR HİZMET Mİ?
Genelde böyle bir algı var. Ama biz doğru iş planlamasıyla şoförlü araç hizmetini herkes için ulaşılabilir kılıyoruz.
ŞOFÖRLERİNİZİ NASIL SEÇİYORSUNUZ?
İnsan kaynakları şirketiyle çalışıyoruz. Bayan şoförlerimiz de var. Hepsi yabancı dil biliyor. Tek tip elbiseli. Bakım çantalarını veriyoruz. Devletin zorunlu eğitimleri var. Bunların dışında biz de misafirlerle nasıl konuşulacağını öğretiyoruz.
BU İŞ İSTANBUL'LA SINIRLI MI KALACAK?
Gelecekte hizmet çeşitliliğimizi artıracağız. Bee34'ü, Bee35, Bee06 şeklinde tüm Türkiye'ye yaymayı hedefliyoruz.
Saati 20 TL'ye özel araba
Özel şoförlü araç ücreti saat başı 20 lira.
Kilometre başına da cüzi bir miktar para alınıyor.
Kilometre içinde olan fiks paketler de mevcut.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)